Komentara: 11
Pregleda: 4440

Bivši trener moskovskog Spartaka od danas na klupi subotičkog

28.10.2015. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
Andrej Aleksejevič Černišov je novi trener FK "Spartak", saopštili su iz ovog kluba tokom poslepodneva. Na "vrućoj" klupi Černišov je zamenio Stevana Mojsilovića kojem se uprava u subotu zahvalila na vođenju prvog tima, ali ga ostavila da obavlja funkciju sportskog direktora i da vodi školu fudbala.
Bivši trener moskovskog Spartaka od danas na klupi subotičkog

Černišov (1968) je imao bogatu igračku karijeru. Nastupao je za moskovski Dinamo, Spartak iz Moskve, Šturm, Antverpen, Austriju, Leoben i mnoge druge... Sa U21 reprezentacijom Rusije je osvojo evropsko zlato 1990. godine, a bio je učesnik i seniorskog evropskog prvenstva 1992. Igrao je uglavnom u odbrani, a za reprezentaciju starog SSSR-a je zabeležio 18 nastupa... 2001godine je završio igračku karijeru u dresu Rubina iz Kazanja i posvetio se trenerskom poslu.

Bivši trener moskovskog Spartaka od danas na klupi subotičkog

Na početku trenerske karijere je radio pri stručnom štabu A tima, a od 2003. do 2005 je vodio U21 selekciju Rusije, nakon toga je preuzeo Spartak iz Moskve, Vitebsk (Belorusija), Dinamo Tbilisi, Dinamo Brijansk.  Prošle godine Černišov je radio kao sportski direktor u Torpedu iz Moskve, a poslednjih godina ostavio je veliki trag u nekoliko klubova sa Bliskog istoka.

Prvi kandidat za trenera bio je Miroslav Ćiro Blažević, koji nije mogao da preuzme ekipu zbog porodičnih problema. Černišov je potpisao ugovor sa Spartakom do 30. juna 2017.  godine, a prvi pomoćnik će mu biti Dragan Kruščić. Pred ruskim stručnjakom je težak zadatak, jer je Spartak na dnu tabele sa 7 bodova (četiri oduzeta zbog sumnje u nameštanje).

Fudbaleri Spartaka pobedili su danas Zemun u 1/16 finala Kupa Srbije, a sa klupe su ih vodili pomoćni treneri Aleksandar Kopunović i Darko Sekulović. Pobednik je odlučen autogolom domaće ekipe u 87' minutu meča.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4440

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.