Komentara: 11
Pregleda: 3221

Bez pogodaka u prvom meču polufinala Kupa Srbije

16.03.2016. u 21:00h
Izvor: Subotica.com
Na stadionu Partizana u Beogradu odigran je prvi meč polufinala Kupa Srbije u kojem je aktuelni šampion Srbije Partizan dočekao subotički Spartak. Meč je završen bez pogodaka i obeležila su ga dva totalno različita poluvremena. Revanš se igra 20. aprila u Subotici.
Bez pogodaka u prvom meču polufinala Kupa Srbije

Fudbaleri Spartaka odlično su otvorili meč i jasno stavili do znanja favorizovanom Partizanu da su došli sa većim ambicijama, a nervoza u Partizanovim redovima dosta je doprinela da puno greše u predaji i time Spartaku olakšaju kontrolu lopte.

U prvih petnaest minuta domaći jedva su par puta prešli u polje napada, Spartak je igrao visoko, strpljivo i hrabro, a takva igra je umalo donela i prednost u 16. minutu kada je Mrkela propustio izuzetnu priliku da praktično neometan dovede svoj tim u vođstvo. Posle ove akcije domaći su uspostavili ravnotežu i nešto su češće kretali prema golu Spartaka koji je danas čuvao Mirković.

Početna inicijativa kluba sa severa Bačke splasnula je i sredina terena je prepuštena domaćoj ekipi, ali Spartak se nije povukao u potpunosti, štaviše igralo se agresivno na loptu tako da Partizan nije mogao da jače pritisne. Prvu intervenciju golman Spartaka imao je u 29' minutu nakon jednog slabog centaršuta sa leve strane.

Prvu polušansu crno-beli su imali u 36' minutu kada je Brašanac šutirao oštro iskosa sa desne strane sa vrha šesnaesterca, ali lopta za malo prolazi pored desne stative Mirkovića. Iz vrlo slične situacije tri minuta kasnije pokušao je i mladi talentovani Mihajlović, ali epilog je bio isti.

U 43' minutu desila se sporna situacija posle koje je Spartak ostao sa igračem manje. Posle jednog naizgled bezazlenog duela na sredini terena Tumbasević i Bogosavac su se pokačili na očigled dvojice sudija, a glavni je ekspresno dotrčao držeći crveni karton u ruci i dileme nije bilo - Spartak ostaje bez Tumbasevića. Na TV snimku moglo se videti da su se oba igrača ponela nesportski, ali da je Tumbasević u tom duelu bio kraćih živaca i čini se zasluženo otišao na tuširanje pre vremena.

U preostalih par minuta igre mreže se nisu tresle, pa su tako ekipe otišle na kratki predah pri rezultatu 0:0, ali u drugih 45 minuta Spartak je očekivao težak ispit, da sa igračem manje pokuša da parira favoritu.

Početak drugog dela očekivano pripao je crno-belima koji su se probudili, a Spartak je bio primoran da se povuče. Novu priliku za crno-bele imao je Mihajlović u 53' minutu ali snažan šut  ponovo je otišao van okvira. Dva minuta kasnije Mrkelu je zamenio Ivanović, čime je šef struke Spartaka osvežio napad.

Ređali su se napadi igrača Partizana, sve opasniji od opasnijeg, gol u mreži Spartaka visio je u vazduhu, ali veštom i organizovanom odbranom uz dosta sreće Subotičani su odolevali. Mirković je na ovom meču imao nekoliko fantastičnih odbrana i izluđivao je napadače, ali i malobrojne navijače Partizana. Usledilo je teških poslednjih 15 minuta u kojima se samo Partizan pitao, ali iako su skoro 50 minuta igrali sa igračem manje "golubovi" su se uspešno odbranili i sačuvali 0:0 tako da će odluka pasti u Subotici.

Partizan - Spartak 0:0

Stadion Partizana.
Gledalaca: 1.500.

Žuti kartoni:  Stevanović (Partizan), Mrkela, Šljivić (Spartak)
Crveni karton: Janko Tumbasević (Spartak) u 43. minutu

Partizan: Kljajić - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Jevtović (od 46. Božinov), Brašanac (od 79. Vlahović), Kosović - Mihajlović, A. Stevanović, Saša Ilić. Trener: Ivan Tomić.

Spartak: Mirković –  Antonić, Jočić, Kovačevič, Milošević – Šljivić, Tumbasević – Mrkela (od 56. Ivanović), Torbica, Novaković (od 46. Jondić) - Milić (od 68. Branković). Trener: Andrej Černišev.

Černišov: Vidimo svoju šansu u revanšu

Na kraju meča Andrej Černišov rekao je da je njegova ekipa posle isključena Tumbasevića bila prinuđena da se brani, da je to uspešno obavila i da je sve otvoreno. On je najavio revanš u kojem će Spartak napasti i pokušati da napravi najveće iznenađenje ove sezone, a posrnulom Partizanu ostaje da se nada da će uspeti da ostvari svoju igru na "poznatom" subotičkom travnatom terenu.

Plavo bele je sa tribina bodrilo stotinjak navijača Spartaka.

Revanš meč igra se 20. aprila na Gradskom stadionu u Subotici. U prvom polufinalnom paru Javor je na svom terenu savladao Borac sa 2:1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 3221

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.