Komentara: 5
Pregleda: 15822

Besplatna teretana, bazen, stoni tenis i drugi sportovi za omladinu i studente u Subotici

14.04.2017. u 17:42h
Izvor: Subotica.com
Besplatna teretana, bazen, stoni tenis i drugi sportovi za omladinu i studente u Subotici

Omladina i studenti u Subotici, u sklopu aktivnosti projekta SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) u Subotici, imaju mogućnost korišćenja besplatnih termina u teretani, na gradskim bazenima, za stoni tenis, odbojku i druge sportove. Na mladima i studentima je samo da se registruju na zvaničnom sajtu SOFA-e, da zapamte svoj identifikacioni broj, da prate informacije i da se bave fizičkim aktivnostima koje SOFA u Subotici omogućava.

SOFA je u Suboticu stigla pre nešto više od mesec dana i u martu, za tako kratko vreme, obezbedila 22 termina za mlade gde je učestvovalo 362 učesnika na sportskim aktivnostima kao što su teretana i stoni tenis (SRCEF, Sportsko-rekreativni centar Ekonomskog fakulteta), trčanje (saradnja sa ARK "Tron" Palić) i plivanje na SRC "Prozivka".

Tokom aprila obezbeđeni su termini za odbojku i futsal u „Prvomajskoj“ kao i termin za plivanje na bazenu u Dudovoj šumi. SOFA Subotica u aprilu broji preko 60 besplatnih termina za 6 sportova.

Dodatak: Termini i aktivnosti u okviru projekta SOFA.

SOFA, projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, omogućava studentima i omladini da se besplatno bave nekom od preko 20 različitih aktivnosti i pored Subotice ima svoje aktivnosti u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

Aktivnosti i pokretanje SOFA projekta u Subotici su (osim Ministarstva omladine i sporta) u značajnoj meri podržali i pomogli Grad Subotica, Sportski savez Subotice i Sportsko rekreativni centar Ekonomskog fakulteta u Subotici.

- Uz pomoć i podršku mnogobrojnih partnera, pokušavamo da uspostavimo u ovom današnjem vremenu ono što je postojalo nekada, kada su naši roditelji bili mladi, a to je kultura sporta kao sastavni deo zdravog života. Nekada se dan započinjao gimnastikom, a danas ga najviše ljudi započinje kafom i cigaretom. To je ono što želimo da promenimo! - ističu iz SOFA-e

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 15822
Povezane teme

bavljenje sportom

sofa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.