Komentara: 10
Pregleda: 4553
Foto

Bend "Phobos" pobednik 36. festivala Omladina

21.05.2017. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
U HKC "Bunjevačko kolo" sinoć je održan Festival Omladina, po 36. put. U takmičarskom delu programa učestvovalo je 8 bendova, a žiri je odlučio da je pobednik za 2017. godinu bend "Phobos" iz Beograda.
Bend "Phobos" pobednik 36. festivala Omladina

Za učešće na ovogodišnjem festivalu stigla je 21 prijava, a selektori Aramand Mesaroš, Dejana Baltes i Dario Kostić su odabrali osam najboljih - „Slonz“ iz Šapca, „Eastock“ iz Užica, „Dogs in Kavala“ i „Phobos“ iz Beograda, „Iz principa sekstet“ i „Sirius“ iz Subotice, „Monoglitch“ iz Skoplja i „Harvo Jay“ iz Osijeka.

U revijalnom delu programa pred subotičkom publikom nastupili su beogradski bendovi "E-play" i "Artan Lili". Po rečima organizatora festivalskoj večeri prisustvovalo je oko 500 posetilaca.

Bend "Phobos" pobednik 36. festivala Omladina

Odlukom petočlanog žirija, pobednik ovogodišnjeg festivala Omladina je bend "Phobos". U pitanju je beogradski metal bend, oformljen 2012. godine. Bend ubrzo doživljava svoj uspon nakon pobede na Palilulskoj Olimpijadi kulture. Potom, 2013. godine, postaje učesnik Exit festivala, a 2015. godine i učesnik takmičenja bendova Belgrade Demo Fest Live, gde pobeđuje.

Bend "Phobos" pobednik 36. festivala Omladina

Članovi "Phobosa" trenutno rade na svom demo albumu, a tokom prošle godine objavili su dva singla - Microsaccade i Leap. Članove benda čine: Stefan Šijaković, Milan Veselinović, Miroslav Veselinović, Boris Plivelić i Luka Trišić.

Nagrada za prvoplasirani bend je 20 časova snimanja u Studiju 11 i nastup na dva festivala - Bedem Fest (Nikšić) i Selfest Selenča. Pobednik dobija i skulpuru subotičkog umetnika Arpada Slancika.

Kako je saopšteno, zbog visokog kvaliteta bendova organizatori su odlučili da nagrade subotički bend "Iz principa" snimanjem dve pesme u Studiu 11, kao i organizaciju koncerta u Subotici ispred "HARD Booking"-a za bendove "Dogs in Cavala" (Beograd) i "Harvo Jay" (Osijek).

Bend "Phobos" pobednik 36. festivala Omladina

Pobednike festivala Omladina odabrao je žiri u sastavu: predstavnik grupe Artan Lili (Bojan Slačala) i E-play (Maja Cvetković), Vladimir Todorović (grupa Paniks, profesor gitare), Nevena Pejčić (pijanistkinja, studentkinja džez akademije u Beogradu) i Vladimir Grubor (Studio 11).

Izvor: Subotica.com
Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017 Festival Omladina 2017
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4553

Povezana vest

Povezane teme

festival omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.