Komentara: 27
Pregleda: 8421

Baštica umesto zelene fontane?

22.06.2011. u 23:59h
Izvor: Grad Subotica portal
Baštica umesto zelene fontane?

Kada se direktor Direkcije za izgradnju grada zimus odvažio da kaže, da je zelena fontana propala i da postoje ideje za nešto drugo, digla se kuka i motika. Shvativši valjda koliku opasnost danas u Subotici, nosi reč RUŠENJE, od tamo se više niko nije izjašnjavao o toj temi, a po svemu sudeći i neće. Tako smo dočekali leto, a zelena fontana je ostala mrtva i zakovana. U tako jadnom stanju, može se reći, korespondira sa susednim betonskim sarkofagom. Zbog osetljivosti teme, izostala je javna rasprava o tome, predlozi crteži, inicijative... Sve liči na još jedno subotičko prokleto mesto, koje lako može ostati takvo decenijama.

Ko je god političku akciju vezivao za ipsilon krak, bazen, kostur, pozorište... plivao je sa kamenom oko vrata.

Zato tako usamljeno deluje jedan predlog ovih dana, da se tom prostoru vrati nekadašnji izgled vrta. Ne zato što zelena fontana ne zaslužuje da postoji, već zbog toga što je javnosti jasno predočeno da novca za popravku ili nešto drugo nema. Da ne bi par decenija čekali, kako je to u nas uobičajeno, predlog da se sve to zatrpa i ozeleni, podseća na slučajeve kada su se vredna arheološka otkrića zatrpavala i ostavljala tako nekim narednim generacijama koje procene da će moći da ih čuvaju i sačuvaju. Održavanje vrtova u gradu i na Paliću nam dokazano bolje ide nego održavanje fontana.

Šta mislite o ovom predlogu, šta bi po Vama trebalo da bude na mestu sadašnje zelene fontane?

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 8421

Povezane vesti

Povezane teme

zelena fontana subotica

sudbina zelene fontane

bašta umesto zelene fontane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.