Komentara: 7
Pregleda: 4270

Basket iz karavana "3x3 Serbia" za vikend na Paliću

02.07.2020. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Za vikend, na salašu "Đorđević", igra se 3x3 basket turnir na kojem se očekuje nastup brojnih ekipa iz vrha srpske basketaške scene, a učešće je najavilo i više subotičkih seniorskih ekipa, koje će potražti svoje mesto, nadamo se u što daljoj fazi takmičenja. Turnir će obeležiti i nastupi ekipa mlađih basketaša, u velikom broju iz Subotice.
Basket iz karavana "3x3 Serbia" za vikend na Paliću

Prošle godine na turniru u Subotici učestvovalo je petnaestak ekipa, a ove organizatori očekuju veće interesovanje, a samim tim i veću konkurenciju koja kako turnir bude odmicao donosi obezbeđuje i kvalitetnije duele.

Turnir se održava dva dana, 4. i 5. jula, na salašu "Đorđević". Do juče je prijavljeno dvadesetak ekipa, a prijave su otvorene do petka naveče. Za sada ima 5 seniorskih ekipa iz Subotice, i po sedam u kategorijama U12 i U16.

- Očekujemo još veći broj ekipa nego prošle godine, još više publike i još kvalitetnije druženje nego prošle godine - najavljuje Vladimir Petrović, u ima organizacionog odbora turnira na Paliću. - Uz pomoć sponzora uspeli smo da obezbedimo nagradni fond od 170.000 dinara za seniorske ekipe. Novost od ove godine je da imamo dosta prijavljenih ekipa iz mlađih selekcija (U12, U16 i U18).

Basket iz karavana "3x3 Serbia" za vikend na PalićuIz organizacije pozivaju ljubitelje basketa iz Subotice i okoline da dođu za vikend na Palić i da pogledaju dobre basketaške okršaje i podrže ekipe, posebno subotičke, za koje očekuju da neće biti samo učesnici turnira već se se boriti i za visok plasman.

- Imamo neko perspektivnih lokalnih ekipa, pretežno su to mlade ekipe, nedavno formiranje, ali i ovaj humanitarni basket turnir "Svi za Kosmet", održan za vikend u našem gradu, pokazao je da možemo da računamo na njih i verujemo da mogu da ostvare zapažen rezultat i na "3x3 Serbia" turniru na Paliću - dodaje Petrović. - Imamo prijave nekoliko ekipa koje su u samom vrhu srpskog basketa i njihovih igrači su u top50 Srbije, a nije isključeno ni da se priključe i neke kvalitetne inostrane ekipe, u zavisnosti od situacije sa korona virusom, odnosno mogućnošću dolaska na ovaj turnir.

Svoje prisustvo najavile su i vrlo kvalitetne ekipe "Liman" iz Novog Sada i ekipa iz Zemuna, tako da predstojeći basketaški vikend obećava!

Basket iz karavana "3x3 Serbia" za vikend na PalićuUpravo situacija korona virusom naterala je organizatore da se prilagode novim okolnostima pa tako shodno merama Vlade Srbije i borbi protiv epidemije novog virusa, broj prisutnih je ograničen na 200 ljudi, od čega stotinu odlazi na igrače i tehničko osoblje, ali organizatori ipak veruju da i u tim vanrednim uslovima može da se organizuje uspešan turnir.

Turnir basket serije širom naše zemlje organizuje "3x3 Serbia". Prošle godine turnir je odigran na Gradskom trgu. Prvog dana (subota, 4. jul) se igra grupna faza, a narednog je eliminaciona. Turnir počinje u 12 časova, a program za nedelju se očekuje od 14 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4270

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

salaš đorđević

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.