Komentara: 11
Pregleda: 3172
Video
Foto

Prikupljeno 137 hiljada dinara za pomoć narodu i svetinjama na Kosmetu

29.06.2020. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
Simbolično na Vidovdan, humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" organizovala je turnir u basketu kako bi pomogla obnovu crkava Bogorodice Ljeviške i Svetog Pantelejmona u Prizrenu, Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji, te osmočlanoj porodici iz sela Grace, koja živi u vrlo teškim uslovima. Ovom prilikom prikupljeno je 137.180 dinara.
Prikupljeno 137 hiljada dinara za pomoć narodu i svetinjama na Kosmetu

Tereni iza Ekonomskog fakulteta u Subotici juče su bili ispunjeni sadašnjim i bivšim sportistima, rekreativcima i svima onima koji neguju ljubav prema basketu, udruženi u jednom cilju - da "Igraju za Kosmet", kako i sam humanitarni turnir nosi naziv.

- Kako je u pitanju turnir humanitarnog karaktera, takmičarski značaj nije u prvom planu, već da se družimo i pomognemo narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji koliko je to u našoj mogućnosti. Drago mi je što se okupilo ovoliko igrača, mlađih i starijih uzrasta - rekao je Predrag Prlja, nekadašnji prvotimac Košarkaškog kluba "Spartak".

Među četvrnaest ekipa koje su se odazvale na humanitarni turnir, prijavljenu ekipu imali su i aktuelni igrači seniorskog tima Spartaka.

Prikupljeno 137 hiljada dinara za pomoć narodu i svetinjama na KosmetuOvo je drugi po redu turnir u basketu koji je humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" organizovala. Naime, prošle godine je prikupljeno oko 60.000 dinara za obnovu svetinja i kućstva višečlanih porodica u našoj južnoj pokrajini, a ove godine prikupljena sredstva namenjena su za obnovu crkava Bogorodice Ljeviške i Svetog Pantelejmona u Prizrenu, Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji, te osmočlanoj porodici iz sela Grace.

- Zadovoljni smo brojem ekipa koje su se prijavile, programom i kako je proteklo takmičenje, a iznad svega što se okupio ovoliki broj ljudi koji su prepoznali našu želju da pomognemo višečlane srpske porodice na Kosmetu i da budemo humani. Spremili smo skromne, simbolične nagrade za prva tri osvojena mesta na turniru, kao i medalje i pehare - rekao je Siniša Lalić u ime organizacije turnira "Svi za Kosmet".

Prikupljeno 137 hiljada dinara za pomoć narodu i svetinjama na KosmetuPo završetku turnira konstatovano je da je isti ispunio očekivanja i da su pored humanitarnog cilja ljubitejli igre pod obručima mogli da uživaju u dobroj zabavi i druženju. U finalu turnira ekipa "Zalagaonica Kornjača" bila je bolja od ekipe "Kikiriki zajebancija" rezultatom 16:14.

U muzičkom delu programa nastupila je Violeta Radić, naša sugrađanka anđeoskog glasa, koja je otpevala nekoliko tradicionalnih numera prigodnih Vidovdanu.

Od kotizacija (2.000 dinara po ekipi) i donacija prikupljeno je 137.180 dinara.

Izvor: Subotica.com
Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet" Humanitarni turnir u basketu "Igraj za Kosmet"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3172
Povezane teme

basket

turnir u basketu

kosovo i metohija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.