Komentara: 38
Pregleda: 5339

Bakić: "Dunav" je obezbedio sredstva za multifunkcionalni uređaj koji je kupio "Subotica trans"

23.03.2023. u 14:42h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Saopštenje Kabineta gradonačelnik Subotice, koje potpisuje Stevan Bakić, povodom informacija koje su plasirane u javnost od strane više političkih organizacija koje deluju sa odborima u Subotici, prenosimo u celosti.
Bakić: "Dunav" je obezbedio sredstva za multifunkcionalni uređaj koji je kupio "Subotica trans"

Povodom netačnih navoda i insinuacija koje se pojavljuju u javnosti i tri nedelje nakon mog obraćanja na pres konferenciji, i ataka opozicionih lokalnih „političara u pokušaju"  na JP „Subotica-trans“  kroz polovične i netačne informacije, sa punom odgovornošću i danas, baš kao i tada napominjem, na osnovu dokaza i argumenata, koje sam zatražio od preduzeća i dostavljam ih u prilogu,  da je tokom 2022. godine kompanija „Dunav osiguranje“ A.D.O. Beograd, dugogodišnji poslovni partner JP „Subotica-trans“ Subotica, opredelila sredstva koja je dana 22.09.2022. godine nepovratno  preusmerila u iznosu od 997.843,00 dinara  na račun preduzeća, a po osnovu Ugovora o korišćenju sredstava preventive.

SAOPŠTENJA POKRENULA PRIČU - U našu redakciju u prethodna dva dana stiglo je više saopštenja subotičkih odbora političkih stranka koje su na istu temu priložile dopis od kompanije "Dunav osiguranje" u kojem se navodi da nije bilo donacija prema "Subotica-transu". Kao osnovu daljeg obraćanja koristili su taj dokument kako bi opovrgli navode iznete na konferenciji za medije 7. marta. Tragom tih navoda kontaktirali smo preduzeće "Subotica-trans"u kojem su nas uputili da će se pismeno izjasniti sa jasnim obrazloženjem javnosti.

S obzirom da je JP „Subotica-trans“ Subotica pre Ugovora o korišćenju sredstava preventive ulagala u oblasti bezbednosti zaposlenih i vozila na putevima, tj. u preventivu  i oblast protivpožarne zaštite, izvršena je refundacija dela utrošenih sredstava u prevenciju od strane kompanije „Dunav osiguranje“ A.D.O. Beograd. S obzirom da je time ostvarena ušteda u ukupnim troškovima, kolegijum izvršnih direktora JP „Subotica-trans“ Subotica doneo je odluku da se nabavi tj. kupi osnovno sredstvo neophodno za rad preduzeća, kojim se u budućnosti umanjuje rizik od nastanka požara, i kao takvo  jedno je od osnovnih u prevenciji.

Bakić: "Dunav" je obezbedio sredstva za multifunkcionalni uređaj koji je kupio "Subotica trans"Dakle, reč je o nepovratnim sredstvima koja su obezbeđena tj. odvojena od strane kompanije „Dunav osiguranje“ A.D.O., iz kojih je i kupljen predmetni uređaj, te je pokušaj zamene teza i igra reči kojom se služe lokalni politikanti više nego očigledan.

Napominjem da je grad godinama svim subotičkim preduzećima bio i biće podrška, ne samo kroz subvencije nego i kroz kontrolu njihovog rada i funkcionisanja, unapređenje usluga i uslova rada preduzeća.

Subotička javnost, nažalost, ne može a da ne bude izložena pokušajima izvrtanja istine, pre svega zbog činjenice da je izvrtanje istine, poziv na ulicu i linč i rušenje institucija jedini način da na sebe skrenu pažnju građana, kad već ne mogu to da učine svojim programima.

// kraj saopštenja

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 5339

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.