Komentara: 8
Pregleda: 4387
Foto

Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

12.05.2017. u 17:41h > 23:36
Izvor: subotica.rs
U okviru posete našem gradu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kajl Skot sa saradnicima sastao se jutros, u Gradskoj kući, sa predsednikom Skupštine grada, Tivadarom Bunfordom, menadžerkom grada Subotice, Zagorkom Panić, članom Gradskog veća, Ilijom Đukanovićem, i sekretarom Skupštine grada Đulom Ladocki.
Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

Nakon srdačnog razgovora, ambasador Kajl Skot obišao je Uslužni centar u prizemlju Gradske kuće i Odsek za lokalni ekonomski razvoj, a potom „Narodnu kuhinju” Crvenog krsta Gradske organizacije u Subotici i Službu hitne medicinske pomoći gde je direktorki Doma zdravlja Subotica, dr Mili Dujmić Bogdanovićuručio donaciju – dva mobilna EKG aparata za potrebe Službe hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja.

Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je, 23. novembra 2016. godine, donirala opremu za „Narodnu kuhinju“ Gradske organizacije Crvenog krsta u Subotici, vrednu milion dinara koja je omogućila da se dnevno umesto 1.100 priprema 1.500 obroka, odnosno dodatnih 400 obroka.

Obe ove donacije realizovane su u okviru projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji Fondacija „Divac“ sprovodi uz finansijsku podršku USAID-a.

Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

U okviru istog projekta, grad Subotica je nedavno dobio opremu za reagovanje u vanrednim situacijama u vrednosti od 10.000 dolara koja obuhvata pumpe, agregate i kompjutere, kao i EKG mobilni aparat za Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. 

Ukupna vrednost svih ovih donacija je preko 20.000 dolara.

Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

Tokom poslepodneva Skot se u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara sastao sa predsednikom skupštine Vojvodine i liderom ove političke stranke, a zatim i sa liderima hrvatske nacionalne manjine u sedištu Hrvatskog nacionalnog veća. Dan ranije američki diplomata bio je gost jevrejske zajednice.

Izvor: subotica.rs

Ambasador SAD u poseti SVM

Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM
Pogledaj ostale fotografije

Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja

Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja
Pogledaj ostale fotografije

Ambasador SAD u poseti HNV

Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV Ambasador SAD u poseti HNV
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4387

Povezane vesti

Povezane teme

USAID

fondacija ana i vlade divac

kajl skot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.