• Pregleda: 3519

Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

U okviru posete našem gradu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kajl Skot sa saradnicima sastao se jutros, u Gradskoj kući, sa predsednikom Skupštine grada, Tivadarom Bunfordom, menadžerkom grada Subotice, Zagorkom Panić, članom Gradskog veća, Ilijom Đukanovićem, i sekretarom Skupštine grada Đulom Ladocki.
Ambasador SAD Kajl Skot u poseti Subotici

Nakon srdačnog razgovora, ambasador Kajl Skot obišao je Uslužni centar u prizemlju Gradske kuće i Odsek za lokalni ekonomski razvoj, a potom „Narodnu kuhinju” Crvenog krsta Gradske organizacije u Subotici i Službu hitne medicinske pomoći gde je direktorki Doma zdravlja Subotica, dr Mili Dujmić Bogdanovićuručio donaciju – dva mobilna EKG aparata za potrebe Službe hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je, 23. novembra 2016. godine, donirala opremu za „Narodnu kuhinju“ Gradske organizacije Crvenog krsta u Subotici, vrednu milion dinara koja je omogućila da se dnevno umesto 1.100 priprema 1.500 obroka, odnosno dodatnih 400 obroka.

Obe ove donacije realizovane su u okviru projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji Fondacija „Divac“ sprovodi uz finansijsku podršku USAID-a.

U okviru istog projekta, grad Subotica je nedavno dobio opremu za reagovanje u vanrednim situacijama u vrednosti od 10.000 dolara koja obuhvata pumpe, agregate i kompjutere, kao i EKG mobilni aparat za Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. 

Ukupna vrednost svih ovih donacija je preko 20.000 dolara.

Tokom poslepodneva Skot se u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara sastao sa predsednikom skupštine Vojvodine i liderom ove političke stranke, a zatim i sa liderima hrvatske nacionalne manjine u sedištu Hrvatskog nacionalnog veća. Dan ranije američki diplomata bio je gost jevrejske zajednice.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

8
ffilozoff Odgovori
Skote,A dje ja sastanak sa gradonacelnikom i sns-ovcima? Ustvari GDE Nam je gradonacelnik/? Ozbiljno PITANJE-Sta radi gradonacelnik GRADA SUBOTICE???
bora
Nije mu niko napisao govor a nezna engleski šta će magistar,a još jedna moguća varijanta po meni mnogo bolje rešenje od današnjeg gradonačelnika je upravo Zagorka Panić ljudi žena je zmaj i ozbiljno je se boje svi viđeniji SNS-OVCI grada Subotice.Čim je spomenete odmah menjaju temu.
oista
sta vise..... nema mu ni zamenice,,,,, RASPAD SISTEMA
pitbull Odgovori
Jel ta poseta imala neki ozbiljan cilj?!
bora Odgovori
Jedno pitanje,što ambasadora nije sačekao dr Đorđević,pa da mu da psihološku analizu na licu mesta.
Safet
Jako si duovit covek bora
Uvek u pravu Odgovori
Došao u inspekciju pošto pod kontrolom USA mora da bude i narodna kuhinja i Narodna Skupština a on glavni kuvar za oba objekta pa samo zakuvava. Još kad je država stabilna i jaka kao naša prosto milina.
safet Odgovori
skot?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.