Komentara: 12
Pregleda: 6862
Foto

Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

12.05.2017. u 14:45h > 17:04
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Domu zdravlja u Subotici danas je dobio dva mobilna elektrokardiogram aparata.
Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

Donacija je realizovana u sklopu projekta „Podrška loklanim zajendicama u odgovoru na izbegličku krizu“, koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a uručio ju je Kajl Skot, ambasador SAD.

- Ovakav aparat je već doniran Domu „Kolevka“ i mi smo tu da u partnerstvu sa Suboticom pomognemo da se ova izbeglička kriza što lakše prebrodi – istakao je ambasador Skot. - Kada pogledate decu migranata, vidite da su ona kao naša deca i zaslužuju sve kao ona. Drago mi je što se Srbija tako i ponaša prema njima.

Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

EKG aparati nove generacije otići će u ambulante u Bajmoku i Čanataviru, gde ima veliki broj pacijenata, a koristiće se i za potrebe migranata u Prihvatnom centru.

- Aparati će veoma pomoći i zameniće stare, dotrajale aparate. Iako nismo u velelepnom zdanju, u Službi hitne medicinske pomoći rade iskusni i dobri lekari, tehničari i vozači i nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati i novu zgradu i savremno opremljena vozila – poručila je dr Mila Bogdanović Dujmić, direktorka Doma zdravlja.

Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

Pored ovih aparata, nedavno je nabavljena i nova oprema za Narodnu kuhinju u vrednosti od 20.000 dolara. Pomažući lokalnim zajendicama u Srbiji da odgovore na migrantsku krizu , USAID je obezbedio i 70.000 dolara za renoviranje Centra za socijalni rad.

Direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac", Ana Košel, objasnila je da je projekat nastao 2016. godine u vreme migrantske krize, ali, kako je rekla, shvatili su da je potrebno pomoći i lokanim samoupravama.

Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

Izvor: Subotica.com
Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja Donacija mobilnih EKG aparata Domu zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6862

Povezana vest

Povezane teme

USAID

donacija domu zdravlja

fondacija ana i vlade divac

kajl skot

mila bogdanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.