• Pregleda: 5876

Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

Zahvaljujući donaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Domu zdravlja u Subotici danas je dobio dva mobilna elektrokardiogram aparata.
Donacija dva EKG aparata Domu zdravlja Subotica

Donacija je realizovana u sklopu projekta „Podrška loklanim zajendicama u odgovoru na izbegličku krizu“, koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a uručio ju je Kajl Skot, ambasador SAD.

- Ovakav aparat je već doniran Domu „Kolevka“ i mi smo tu da u partnerstvu sa Suboticom pomognemo da se ova izbeglička kriza što lakše prebrodi – istakao je ambasador Skot. - Kada pogledate decu migranata, vidite da su ona kao naša deca i zaslužuju sve kao ona. Drago mi je što se Srbija tako i ponaša prema njima.

EKG aparati nove generacije otići će u ambulante u Bajmoku i Čanataviru, gde ima veliki broj pacijenata, a koristiće se i za potrebe migranata u Prihvatnom centru.

- Aparati će veoma pomoći i zameniće stare, dotrajale aparate. Iako nismo u velelepnom zdanju, u Službi hitne medicinske pomoći rade iskusni i dobri lekari, tehničari i vozači i nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati i novu zgradu i savremno opremljena vozila – poručila je dr Mila Bogdanović Dujmić, direktorka Doma zdravlja.

Pored ovih aparata, nedavno je nabavljena i nova oprema za Narodnu kuhinju u vrednosti od 20.000 dolara. Pomažući lokalnim zajendicama u Srbiji da odgovore na migrantsku krizu , USAID je obezbedio i 70.000 dolara za renoviranje Centra za socijalni rad.

Direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac", Ana Košel, objasnila je da je projekat nastao 2016. godine u vreme migrantske krize, ali, kako je rekla, shvatili su da je potrebno pomoći i lokanim samoupravama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
MarkoSS Odgovori
Amerikanci izazvali migrantsku krizu, sve zemlje iz kojih migranti dolaze su bombardolavi a sada ovde šatro kao priča "nisu mnogo drugačiji od nas".
xy Odgovori
Primili smo poklon, kasno je za zamerke.
GEORG
Ima mesta zamerkama gospodine XY , donirali su oni nama - raznih '' aparata '' . Veoma preciznih i veoma ne dobronamernih .
GEORG
Izgleda da je potrebno pojasnjenje ( za neke ) , oko preciznih apatata . Nije to (samo) EKG , nego i GRAFITNE bombe ( isto velikim slovima ) , takodje namenjene i BOLNICAMA Srbija ! Tu je tomahavk ( ali ne onaj iz plemena Apaca ) ! Pa bombe sa RASPRSKAVAJUCIM punjenjem po pijacama Nisa , usred bela dana ! Igre ( ne prestola ) , nego dzojstika i voza !! 1. Maj - podne precizni '' apatati '' po mostu , gde je rezultat i UBIJANJE obdarene matematicarke . U nasoj skoli KIZUR ( izmedju ostalih ) je pokazala u takmicenju za OSNOVCE , koliko je perspektivna ali samo do mosta , u podne , u podne , u podne .....
GEORG
Ah , da . O nuklearnoj fizici ne bih ovom prilikom , Ima o tome vremena !!! To bas traje , to vreme POLURASPADA , o tome ne moramo zuriti . To ce spominjati buduceeee generacije !!!! Za kucu ( pokojnog ) Misike ne brinite , obnovio je grad . I bombu u Palicu cemo bez Clintona .
strucnjak Odgovori
a ova nasa jadna stanica hitne pomoci,pa sto nam ne donira za izgradnju nove,nek malo brinu i o nama...
ffilozoff Odgovori
Gonite ovog skota odavle,gde se pojave amerikanci samo nevolje....hvala NEmojte Nam pomagati,pomozite sami sebi zemljo sa najvise debila na svetu!!!
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Jeste da se ne gleda poklonu u "zube", ali i pored toga što je donacija u materijalnom smislu nesrazmerna, ipak je neuporedivo milosrdnija od one kojom su nas, ne tako davno, belosvetski skotovi zasipali. Gde će im duše onako licemernim?
:) Odgovori
Da doniraju 100 000 ovakvih aparata (a ne pisljiva dva), ne mogu da se iskupe za ono sto su nam uradili i sto nam rade...
PALAC DOLE Odgovori
Dovoljan je tek letimičan pogled za uvid ubuckanih obrašćića g. Skota, A da pri tome ima i deeebeo obraz, demonstrirao je ovom, ali i inim drugim prilikama. Inače, ako nije vlastita, imenica "skot" se piše malim slovom.
ЈОВАН Odgovori
Замазивање очију за недела која су нам починили. У Палићком језеру су остаци њиховог милосрдног анђела, који нама не требају, а они неће да их преузму и носе својој кући. После доласка скота Цимерман уследило је бомбардовање, Страх је шта ћемо искусити после доласка овог Скота.
žužana Odgovori
Sve je to neophodno što su doneli, donirali.

Ipak, ne bi nama sve to trebalo da nas nisu "oslobađali" toliko puta u proteklim decenijama.

I šta sada reći? Hvala Vam što ste nas učinili siromašnima ili šta god.

Sirotinjo, i Bogu si teška.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.