• Pregleda: 3502

Kajl Skot: Saradnja Srbije i Mađarske dobra

Mađari u Srbiji mogu biti srećni jer imaju dobre i sposobne predstavnike koji rade u njihovom interesu, izjavio je ambasador SAD, Kajl Skot prilikom sastanka sa Ištvanom Pastorom, predsednikom SVM u sedištu ove stranke.
Kajl Skot: Saradnja Srbije i Mađarske dobra

Obrativši se prvo na mađarskom jeziku, Skot je novinarima rekao da je cilj njegove posete upoznavanje sa situacijom u kojoj se nalazi mađarska zajednica u Srbiji.

- Imali smo veoma interesantan razgovor o problemima i mogugućnostima koje imaju Mađari na ovom području, ali i o njihovoj saradnji sa Vladom Srbije, ali i Mađarske. Meni se čini da je to pozitivna saradnja za interese mađarskog naroda u Srbiji, ali i za interes ekonomskog razvoja oba područja - rekao je Kajl Skot.

Ocenjujući položaj mađarske zajednice u Srbiji kao veoma dobar, Pastor je istakao da je za to najzaslužnija politika SVM i njegovih partnera.

To je ogromna vrednost koju bi trebalo sačuvati. Govorio sam i o problemima zbog odlaska velikog broja ljudi iz zemlje, naporima koje činimo da bismo ljude zadržali, pre svega na obezbeđivanju boljih ekonomskih i socijalnih uslova, kao i o potrebi jačanja privrednih potencijala i stvaranja novih radnih mesta, onim što činimo na tom planu ovdašnjim sredstvima i onim koje smo obezbedili od Vlade Mađarske - rekao je Ištvan Pastor dodajući da su razgovarali i o migrantskoj krizi - Ukratko smo ambasadoru Skotu rekao da se naš stav po pitanju migranata nije menjao, da mi to vidimo kao realan problem, koji ne želimo da koristimo u dnevno političke svrhe nego da želimo da pronađemo rešenje koje će obezbediti stabilnost. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Uvek u pravu Odgovori
Bilo bi bolje da popravite saradnju vaše države sa Srbijom.
ffilozoff
Ovaj skot doso u SU da zakuvava
AlwaysUltra Odgovori
Pa da - uspesi VMS se nizu jedan za drugim u visedecenijskom kontinuitetu.
Pozoriste , bazen , Y krak i jos koje sta ...
Dobro - sada su tek prisipetlja vladajucim naprdnjacima ali i dalje (udruzeni) na istom zadatku : svodjenja preostalih (nepobeglih) gradjana Subotice na zombiranu , jeftinu radnu snagu i poslusnu kolonu pred shalterom kakve opstinske sadisticke ''sluzbenice'' ( u sluzbi jedino rezima koji je tamo na narodnoj transfuziji odrzava na platnom spisku) ...

Ambasador je to verujem rekao samo u nastupu zesce kurtoazne ironije ...
Milce Odgovori
Ovaj Pasztor uvek lize tamo gde "treba"
punisher Odgovori
Kad amerikanac dodje to obicno ne znaci nista dobro
GEORG
Eh , PUNISHER - pa nema vise amerike , lazu Vas .
pitbull Odgovori
A sta to njega brine bre ?
anonim Odgovori
hahahahaha kako lazu, kazovcini jedni
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.