Komentara: 8
Pregleda: 4346
Foto

Kajl Skot: Saradnja Srbije i Mađarske dobra

12.05.2017. u 15:52h
Izvor: Subotica.com
Mađari u Srbiji mogu biti srećni jer imaju dobre i sposobne predstavnike koji rade u njihovom interesu, izjavio je ambasador SAD, Kajl Skot prilikom sastanka sa Ištvanom Pastorom, predsednikom SVM u sedištu ove stranke.
Kajl Skot: Saradnja Srbije i Mađarske dobra

Obrativši se prvo na mađarskom jeziku, Skot je novinarima rekao da je cilj njegove posete upoznavanje sa situacijom u kojoj se nalazi mađarska zajednica u Srbiji.

- Imali smo veoma interesantan razgovor o problemima i mogugućnostima koje imaju Mađari na ovom području, ali i o njihovoj saradnji sa Vladom Srbije, ali i Mađarske. Meni se čini da je to pozitivna saradnja za interese mađarskog naroda u Srbiji, ali i za interes ekonomskog razvoja oba područja - rekao je Kajl Skot.

Kajl Skot: Saradnja Srbije i Mađarske dobra

Ocenjujući položaj mađarske zajednice u Srbiji kao veoma dobar, Pastor je istakao da je za to najzaslužnija politika SVM i njegovih partnera.

To je ogromna vrednost koju bi trebalo sačuvati. Govorio sam i o problemima zbog odlaska velikog broja ljudi iz zemlje, naporima koje činimo da bismo ljude zadržali, pre svega na obezbeđivanju boljih ekonomskih i socijalnih uslova, kao i o potrebi jačanja privrednih potencijala i stvaranja novih radnih mesta, onim što činimo na tom planu ovdašnjim sredstvima i onim koje smo obezbedili od Vlade Mađarske - rekao je Ištvan Pastor dodajući da su razgovarali i o migrantskoj krizi - Ukratko smo ambasadoru Skotu rekao da se naš stav po pitanju migranata nije menjao, da mi to vidimo kao realan problem, koji ne želimo da koristimo u dnevno političke svrhe nego da želimo da pronađemo rešenje koje će obezbediti stabilnost. 

Izvor: Subotica.com
Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM Ambasador SAD u poseti SVM
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4346

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

kajl skot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.