Komentara: 10
Pregleda: 3372

Ambasador Izraela osudio vandalizam na Jevrejskom groblju

12.07.2013. u 12:56h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi najoštrije je danas osudio skrnavljenje Jevrejskog groblja u Subotici i pozvao nadležne organe Republike Srbije da pronađu i primereno kazne počinioce ovog sramnog čina.
Ambasador Izraela osudio vandalizam na Jevrejskom groblju

U noći između srede i četvrtka srušeno je 39 nadgrobnih spomenika. Na ovakve ispade svi u jevrejskoj zajednici su zabrinuti i osetljivi, a posebno što je ovo veoma loša poruka za Jevreje. Pošto nije ostavljen ni jedan natpis predpostavlja se da se radi o vandalizmu.

"Koji god motiv da stoji iza ovog čina mržnje protiv pripadnika jevrejske zajednice, on je u potpunoj suprotnosti sa tradicionalno dobrim odnosima naša dva naroda i zahteva najoštriju osudu", naglasio je ambasador Levi u saopštenju.

"Suboticu i njeno okruženje odlikuju multietničnost, pluralizam i multikulturalnost i to su vrednosti koje se moraju poštovati i sačuvati", istakao je ambasador Izraela.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3372

Povezane vesti

Povezane teme

skrnavljenje

jevrejsko groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.