Komentara: 4
Pregleda: 4616

Fudbaleri Srbije (U19) pobednici 21. memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

08.09.2014. u 21:28h
U danas odigranom finalu 21. memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Srbija je posle preokreta pobedila Izrael sa 2:1 (0:1) i time osvojila pehar namenjen pobedniku turnira. Dosta igrača iz Srbije ponelo je i pojedinačna priznanja što potvrđuje dobro izdanje našeg tima. U meču za treće mesto Ukrajinci su savladali Mađarsku 5:2, dok je Francuska u borbi za peto mesto nanela težak poraz Belgiji 7:0,
Fudbaleri Srbije (U19) pobednici 21. memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Omladinci Srbije pobednici su tradicionalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić". Selekcija koju sa klupe predvodi Ivan Tomić savladala je u finalu Izrael 2:1 (0:1) i tako na lep način stavila tačku na dobra prethodna izdanja.

Srbija je počela utakmicu u sastavu: Milinković-Savić, Stevanović, Jovanović, Lukić, Pantić, Brajović, Grujić, Jović, Mihajlović, Čudić, Gajić, a u nastavku su priliku dobili Stojanović, Desančić, Luković, Bogosavac, Šaponjić i Radonjić.

Izraelci su došli do prednosti u 31. minutu golom Einbroma sa bele tačke posle starta Jovanovića nad Kozezom. Naša selekcija je konstantnu inicijativu naplatila takođe iz penala preko Grujića u 73' minutu, a tom prilikom Izrael je zaradio dva crvena kartona (Lavi i Einbrom), pa je olakšan put do pobede koju je lepim golom u 84. minutu izborio Gajić.

Finiš utakmice obeležile su ružne scene zbog nesportskog ponašanja klupe Izraela, pre svega gostujućeg trenera koji je na izuzetno neprimeren način izražavao nezadovoljstvo odlukom sudije da svira penal (u 73' minutu), zbog čega je i udaljen sa klupe.

U meču za treće mesto Ukrajinci su savladali Mađarsku 5:2, dok je Francuska u borbi za peto mesto nanela težak poraz reprezentaciji Belgije od 7:0, pa je tako prošlogodišnji pobednik turnira ove godine završio na poslednjem mestu.

Posle odigranog finala sve reprezentacije učesnice pojavile su se na stadionu FK "Bačka 1901" i održana je svečana ceremonija uručenja individualnih nagrada i pehara, nakon čega je turnir zatvoren, a gosti su napustili naš grad.

Što se tiče pojedinačnih priznanja najbolji igrač turnira je Milan Gajić iz reprezentacije Srbije, kao i najbolji golman turnira Vanja Milinković-Savić. Za najtalentovanijeg igrača na turniru proglašen je Ivan Šaponjić, dok je priznanje za najboljeg strelca poneo Maksvel Korne iz Francuske.

Statuetu sa likom Stevana Vilotića za najboljeg trenera otišla je u ruke Ivana Tomića stratega reprezentacije Srbije. Fer plej trofej dobila je reprezentacija Belgije.

Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael Finale 21. turnira "Stevan Ćele Vilotić": Srbija - Izrael
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4616

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

fudbalska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.