Komentara: 27
Pregleda: 6556

Uskoro počinju radovi na Pozorištu

16.03.2013. u 16:58h
Čim otopli i počne građevinska sezona nastavljaju se radovi na rekonstrukciji i sanaciji Narodnog pozorišta.
Uskoro počinju radovi na Pozorištu

Za yueko televiziju gradonačelnik, Modest Dulić, objašnjava da će se radovi na zaštićenom delu Pozorišta nastaviti uskoro, sa početkom građevinske sezone, jer se taj deo ne treba preprojektovati.

Za navedene radove angažovano je građevinsko preduzeće "Yumol" iz Subotice, izabran je nadzor i obezbeđena su sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja. Radovi na zaštićenom delu Pozorišta bi trebalo da traju oko 5 meseci.

U periodu dok traju ovi radovi, na lokalnoj samoupravi je odgovornost da se izvrši preprojektovanje, odnosno da se usvoji KONAČNI PROJEKAT NARODNOG POZORIŠTA, usaglašen i sa ekonomskim mogućnostima i sa stvarnim potrebama Pozorišta.

Nadalje, po planu, na jesen bi trebalo da se izabere izvođač koji bi nastavio radove na Pozorištu i doveo objekat do finalizacije. Namera lokalne samouprave je da, kada se  krene sa radovima na Pozorištu, početkom građevinske sezone, da oni budu kontinuirani, odnosno da se ne prekidaju do potpune finalizacije objekta Narodnog pozorišta.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 6556

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.