Komentara: 6
Pregleda: 8020

Preminuo Mirko Vujković, istaknuti sportista i sportski radnik

07.09.2015. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
Istaknuti sportista Subotice i dugogodišnji sportski radnik Mirko Vujković iznenada je preminuo u subotu u 73. godini života. Komemoracija, a zatim i sahrana biće održani u utorak.
Preminuo Mirko Vujković, istaknuti sportista i sportski radnik

Mirko Vujković rođen je 22. februara 1943. godine na Paliću. Tokom svoje aktivne igračke karijere proveo je punih 40 godina kao vaterpolista, rukometaš i hokejaš, a zatim i dugogodišnji vaterpolo i hokej trener svih selekcija Spartaka.

Po okončanju igračke karijere bio je i trener hokejaške reprezentacije Jugoslavije. Kao sportista i kao trener dobio je mnoga priznanja za ostvarene rezultate, što ga je još više motivisalo da svoj posao nastavi sa jednakom strašću kao prvog dana.

Ceo svoj sportski staž  branio je boje Spartaka i grada Subotice.  Dobijao je mnoge ponude da ode iz svog grada u veće klubove i da svoju sportsku karijeru nastavi negde drugde na prostorima stare Jugoslavije i inostranstva, međutim, Palić i toranj Gradske kuće i Spartak kao sportski kolektiv nije mogao niko da zameni.

Prilikom nedavne proslave 70 godina postojanja Sportskog društva "Spartak" bio je jedan od dobitnika priznanja za izuzetan rad i doprinos razvoju ovog sportskog društva, pogotovo vaterpolo sporta za koji je živeo.

Preminuo Mirko Vujković, istaknuti sportista i sportski radnik

Odmah po okončanju aktivne igračke karijere davne 1979. godine, svoj sportski put nastavio je kao vaterpolo trener, kada je počeo da trenira Spartakove najmlađe kategorije, a tokom dugogodišnjeg predanog rada iznjedrio je mnoge velike igrače i šampione.

Komemoracija u slavu Mirka Vujkovića biće održana u utorak u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 10 časova, a sahrana istog dana na Senćanskom groblju od 12,30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8020

Povezana vest

Povezane teme

mirko vujković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.