Komentara: 22
Pregleda: 7295

Osnovni sud u Subotici presudio u korist Crkvenih zajednica

12.09.2013. u 01:41h
Izvor: SuMedija
Osnovni sud u Subotici, kojim jer predsedavala sutkinja Ljiljana Boškov, izrekao je danas presudu po kojoj crkvene zajednice imaju pravo na korištenje državnog zemljišta do donošenja konačne odluke o povratu imovine koje potražuju crkve.
Osnovni sud u Subotici presudio u korist Crkvenih zajednica

Sud je ovu odluku doneo u postupku koji su crkvene zajednice pokrenule protiv Grada Subotice i Ministarstva poljoprivrede nakon raspisivanja oglasa za izdavanje državnog zemljišta u zakup decembra prošle godine, u kom je bilo predviđeno da na licitaciju ide i blizu 700 hektara zemljišta koje je Skupština opštine dala crkvenim zajednicama na korištenje bez naknade.

To praktično znači da, ukoliko Ministarstvo poljoprivrede usvoji program zaštite, uređenja i korištenja državnog zemljišta, licitacija za takozvano crkveno zemljište ove godine neće biti održana. Tužene strane imaju pravo na žalbu u roku od 15 dana.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 7295

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.