Komentara: 17
Pregleda: 8880

Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

30.04.2015. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće na današnjoj sednici donelo je odluku o prihvatanju prenosa prava vlasništva nad nepokretnosti u vlasništvu Ministarstva odbrane a koju čine objekti i površina na područu današnje kasarne "Kosta Nađ".
Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

Nepokretnosti u sklopu kasarne "Kosta Nađ" na teritoriji MZ "Novi grad" prostiru se na ukupnoj površini od oko 9 hektara. Prema proceni subotičke Poreske uprava, filijala Subotica vrednost ove površine (sa pripadajućim objektima) iznosi ukupno 3.025.742,39 evra (građevinsko zemljište 993.198,95 evra i građevinski objekti 2.032.543,43 evra)

Po Ugovoru koji treba da bude potpisan Grad Subotica će biti dužan u roku od 5 godina od dana potpisivanja ugovora isplati pun iznos, s tim da se prvi deo naknade u iznosu od 10 miliona dinara uplati u roku od 30 dana od dana potpisivanja Ugovora, a preostali deo naknade u 54 jednake mesečne rate

Prva rata dospeva na plaćanje 25. januara 2016. godine, a naredne rate se isplaćuju do 25. svakog narednog meseca zaključno sa 25. junom 2020. godine. Grad Subotica stupa u posed u roku od 30 dana od dana isplate prvog dela naknade.

Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

Da podsetimo, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je 2. marta 2015. godine dostavila gradonačelniku Subotice navedenu procenu Poreske uprave, kao i zahtev da Grad Subotica donese Odluku nadležnog organa o prihvatanju prenosa prava javne svojine na nepokretnosti koju čini vojni kompleks „Kosta Nađ“ na Grad Suboticu. Donošenje te odluke bilo je neophodno zbog preciziranja uslova plaćanja naknade koja može biti u ratama (najviše 60 mesečnih rata ili pet godišnjih rata) ili u nepokretnostima-stanovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 8880

Povezane vesti

Povezane teme

kasarna Kosta Nađ

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.