Komentara: 15
Pregleda: 4573

Zoran Milinković podneo ostavku u Spartaku

03.09.2012. u 14:38h
Fudbalski klub Spartak iz Subotice usvojio je u ponedeljak ostavku trenera Zorana Milinkovića, koju je on podneo u subotu posle poraza od Rada na domaćem terenu sa 2:3. U nastavku pročitajte kompletno saopštenje.
Zoran Milinković podneo ostavku u Spartaku

Saopštenje FK "SPartak Zaltibor voda":

„Na današnjem sastanku sa Upravom kluba šef stručnog štaba Zoran Milinković je podneo neopozivu ostavku na to mesto. Ostavka je prihvaćena tako da Zoran Milinković nije više trener FK „Spartak Zlatibor voda“

Iako je rukovodstvo kluba izrazilo želju da nastavi saradnju sa dosadašnjim trenerom i da mu i dalje ukazuje poverenje, ipak je došlo od prekida sardanje.

Zoran Milinković obrazlaže svoju odluku da podnese ostavku kao svoj doprinos klubu, sa željom da klub postiže što bolje rezultate.

Klub je teška srca prihvatio ostavku jer FK „Spartak Zlatibor voda“ i Zorana Milinkovića vežu ne samo poslovni odnosi već i duboko i iskreno prijateljstvo.

Ne možemo zaboraviti uspehe koje smo postigli kada je na čelu stručnog štaba stajao Zoran Milinković Kiza. Plasma u Kvalifikacije Lige Evrope je najveći uspeh našeg kluba do sada.

Kada je bilo teško, kada smo ostali bez trenera, Kiza je ponovo bio tu da pomogne i prihvatio je drugi poziv da bude šef struke.

Ovo nije zbogom, već doviđenja, jer smatramo da FK „Spartak Zlatibor voda“ i Zoran Milinković ostaju u prijateljskimo odnosima i vrata za novu saradnju su uvek otvorena.

Uprava kluba intenzivno radi na anagažovanju novog šefa stručnog štaba o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.“

Kraj saopštenja.

Slutila se ostavka...

Tokom meča s Građevinarima bilo je vidno da je trener Zoran Milinković, najblaže rečeno, utučen, s obzirom na to da, za njega neuobičajeno, tokom gotovo celog meča nije ustajao s klupe i bio je veoma miran. S druge strane, navijači Spartaka jasno su tražili njegovu ostavku, povicima: "Milinkoviću, odlazi!"

Odmah po završetku meča s Građevinarima Milinković tu mogućnost nije potvrdio, ali ni demantovao: "Idem sada na sastanak s čelnicima kluba na kojem ćemo razgovarati o gorućim pitanjima. Desilo se nešto neočekivano", rekao je Milinković, misleći na četiri poraza i poslednju poziciju na tabeli Superlige.

Spartak je u prvom kolu prvenstva Srbije izgubio od Slobode u Užicu (0:2), zatim je bio poražen na svom terenu od Vojvodine sa 0:1, pa u Ivanjici od Javora sa 0:2 i u subotu u Subotici od Rada, rezultatom 2:3.

Prošlu sezonu Spartak je završio na sedmom mestu sa 43 boda iz 30 utakmica.

Milinković je trenirao Spartak u sezoni 2009/2010. kada je ostvaren istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. On je potom prešao u Vojvodinu, a u klub iz Subotice vratio se posle odlaska Zorana Njeguša, u februaru 2012. godine.

Još nije izvesno ko će biti novi šef stručnog štaba subotičkog superligaša.

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4573
Povezane teme

fudbalski klub spartak

spartak zlatibor voda

Zoran Milinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.