Komentara: 33
Pregleda: 8003

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

01.09.2012. u 21:23h
Došli su navijači i simpatizeri Spartaka da podrže klub u nadi da će baš ovog vikenda da osvoje prve bodove ali nažalost to se ni danas nije desilo...
FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Gradski stadion danas je ugostio oko 700 ljubitelja fudbala od kojih je barem 150 bilo od strane zvanične navijačke grupe Blue Marines koji su svih 90 minuta na korektan način, bez ijednog incidenta, bodrile svoj klub ne bi li stimulisali fudbalere da daju svoj prvi gol i osvoje svoje prve bodove. Ni gosti sa Banjice nisu bili bez podrške, pratilo ih je oko 100 najvatrenijih navijača koji su u jednom momentu imali i svoj šou koji nema nikakave veze sa fudbalom... 

Počelo je žustro sa strane domaćina, krenuli su fudbaleri punom snagom inspirisani podrškom publike i u tim uvodim minutima pokazali su veliku želju da prekinu ovaj niz poraza, a golgeteri su sigurno želeli da prekinu golgeterski post.

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Nakon prvih 10 minuta ispunjenih uzbuđenjima na obe strane, usledio je period od nekih 20 minuta kada se publika izrazito dosađivala, ali napao je Spartak, pritiskao gol "građevinara" i posle tri uzastopna kornera, ovaj treći je bio srećan za domaće. U 29.  minutu Spartak je poveo sa 1:0 golom S. Novakovića, spretno glavom u srcu šesnesterca protivnika.

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Prvi gol u Jelen super ligi, u sezoni 2012/2013, maksimalno je mobilisao i inspirisao domaće da nastave sa priskom i izvuku maksimum iz onog pozitivnog talasa.

Radost domaće publike je trajala nepunih deset minuta pošto je napadač gostiju N. Kojić iskoristio smušenost odbrane Spartaka i izjednačio u 40. minutu i time pred sam kraj prvog poluvremena doveo utakmicu na početak. Fudbaleri rada su u naletu pritisli odbranu Spartaka ali do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Oba tima imala su značajnu podršku ali navijači FK "Rad" su pred sam nastavak utakmice odlučili da malo skrenu pažnju na sebe pa su tako njih desetak preskočili ogradu sa južne strane i pored većeg broja pripadnika žandarmerije koja je bila sa njima na tribini uspeli da uđu na teren i upute se preko terena prema najvernijim "Marincima". Ovo je navodno bila reakcija na skidanje navijačkog transparenta gostiju od strane redara na stadionu. Srećom ova manja grupa nije uspela da se probije do druge tribine, intervenisalo je obezbeđenje stadiona, tzv. redari. Ovi avanturisti vraćeni su na svoju tribinu, situaciju je ozbiljnije shvatila i žandarmerija pa je tako napravila gust prsten oko gostujućih navijača.

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Nastavak utakmice obećavao je snažnu borbu za bodove i  postojala je vera da će baš danas biti dan kada će Spartak da se odlepi od dna, ali...

Počelo je u sličnom ritmu kako se i završilo prvo - pritisnuo je gost ali Spartak je odolevao... sve do 51. minuta kada su gosti iz polukontre u par poteza matirali golmana Aleksića, ali moglo bi se reći da ovaj gol ide na dušu srednjeg reda koji nisu u kontinuitetu pokazali očekivanu agresivnost. Nekoliko minuta kasnije gosti su imali priliku da odu na +2 ali srećom u izglednoj situaciji pogodili su stativu i ostalo je zapisano da je to bila šansa.

Shvatili su fudbaleri Spartaka da nemaju šta da čekaju pa su tako pojačavali svoje napade i u jednoj obećavajućoj akciji nategnuo je jedan fudbaler domaćih iskosa sa leve strane na gol ali golman je uz malo veći napor izbacio u korner. Nepuni minut kasnije najstariji na terenu, odbrambeni igrač Spartaka, Vidak Bratić iskoristio je sjajan centaršut Torbice i glavom matirao golmana Rada.

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Bilo je to 2:2 i svi koji su došli da podrže Spartak su se ponadali preokretu, ali nažalost posle nekoliko polušansi na obe strane, gosti su opet poveli golom sada već dvostrukog strelca N. Kojića u 72. minutu.

Ovo je bio momenat kada su domaći ponovo silovitno krenuli ka gostujućem šesnestercu, a onda su se ređale one situacije kada protivnik vodi i odlučio je da "krade" vreme valjajući se maltene za svaki, i ponajmanji prekršaj, pa čak i kada ga nije bilo.

Utakmica je produžena za 5 minuta, u '90 Spartak je imao sjajnu šansu sa 25m iskosla sa leve strane kada je iz slobodnog udarca ozbiljno ugrozio gol "građevinara", ali istakao se golman gostiju i na impresivan način sačuvao svoju mrežu.

Utakmica je završena pobedom gsotiju od 2:3 i Spartak iako je postigao dva gola nije uspeo da osvoji niti jedan bod. Sledeća šansa je utakmica na "vrućem" terenu protiv Novog Pazara (15. septembar u 17 časova).

"Kiza" odlazi? - Tokom meča s Građevinarima bilo je vidno da je trener Zoran Milinković, najblaže rečeno, utučen, s obzirom na to da, za njega neuobičajeno, tokom gotovo celog meča nije ustajao s klupe i bio je veoma miran. S druge strane, navijači Spartaka jasno su tražili njegovu ostavku, povicima: "Milinkoviću, odlazi!"

Prema našim informacijama, do razlaza će i doći, mada sam Milinković odmah po završetku meča s Građevinarima to nije potvrdio, ali ni demantovao: "Idem sada na sastanak s čelnicima kluba na kojem ćemo razgovarati o gorućim pitanjima. Desilo se nešto neočekivano", rekao je Milinković, misleći na četiri poraza i poslednju poziciju na tabeli Superlige.

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

FK Spartak dao dva gola, a izgubio tri boda

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 8003
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.