Komentara: 7
Pregleda: 9487
Foto

Zoo vrt spreman za predstojeće prvomajske praznike

27.04.2018. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
U susret prvomajskim praznicima, iz Zoološkog vrta na Paliću poručuju da su sve pripremne radnje završene, te da posetioce očekuje zanimljiv i sadržajan program, obogaćen sa nekoliko novina.
Zoo vrt spreman za predstojeće prvomajske praznike

Zoološki vrt na Paliću raspolaže sa oko 170 vrsta, od kojih ukupno 800 životinja boravi u vrtu i prihvatilištu. Zbog svoje raznovrsnosti i prirodne lepote, veoma je atraktivan kako sugrađanima, tako i brojnim turistima, te je njegov obilazak uoči prvomajskih praznika gotovo neizostavan. Prema rečima Vesne Davidović, portparolke Zoo vrta Palić, sve pripremne aktivnosti su završene, te da u narednih pet dana očekuju više od 10.000 posetilaca iz regiona i Evrope.

- Od pripremnih aktivnosti uređeno je zelenilo, pre svega, pokošena je trava, stabla su orezana i zasađene su sadnice, kojih imamo oko 50.000, te ih sami proizvodimo i sadimo sa proleća, a potom i kasnije, sa jeseni. Takođe, očišćeni su i bazeni, volieri, stakla sa spoljašnje i unutrašnje strane, tako da možemo reći da smo u potpunosti spremni za predstojeće praznike - kaže Davidović.

Zoo vrt spreman za predstojeće prvomajske praznike

Zoo vrt spreman za predstojeće prvomajske praznike

Kao jedna od ustanova kuture, Zoo vrt Palić tokom cele godine sarađuje sa drugim ustanovama, kako bi organizovao brojne radionice i prezentacije za posetioce. Povodom prvomajskih praznika, pripremili su zanimljiv i sadržajan program, obogaćen sa nekoliko novina, među kojima su predstave i kvizovi za najmlađe.

- Pošto deca vole da idu u pozorište i gledaju predstave, a vole i da dođu u Zoološki vrt, odlučili smo da te dve stvari spojimo. Počevši od sutra, u 11 časova, za njih će se igrati predstava "Čipkana priča" koju će izvesti glumci Dečjeg pozorišta Subotica na srpskom jeziku, dok će u nedelju izvesti na mađarskom jeziku. Ono što je takođe novo, jesu kvizovi i takmičarske igre za decu, u organizaciji Udruženja "ZaJedno", zamišljene kao mozgalice, koje će trajati do 10 minuta. Svako dete koje uspešno odgovori, uradi mozgalicu ili reši takmičarski zadatak, dobiće simboličnu nagradu - poručuje Davidović. 

Osim predstava i kvizova za najmljađe, program će biti upotpunjen još jednim novitetom, a to su folklorne igre, kojima će se posetiocima iz drugih zemalja Evrope približiti tradicija svih naroda koji žive na ovom prostoru.

Zoo vrt spreman za predstojeće prvomajske praznike

Iz Zoo vrta Palić poručuju da će, u slučaju lošeg vremena ili kiše, obaveštenje o izmenama satnica programa biti istaknuto na ulazu, pored blagajne. Radno vreme za prvomajske praznike biće od 8 do 20 časova, a cena ulaznice je 250 dinara po osobi, dok je za decu do 7 godina ulaz besplatan.

Izvor: Subotica.com
U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike U poseti stanovnicima Zoo vrta pred Prvomajske praznike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 9487
Povezane teme

ZOO vrt Palić

prvomajski praznici

Prvomajski uranak

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.