Komentara: 4
Pregleda: 4341

Žigmanov čestitao Vučiću na izbornoj pobedi

03.04.2017. u 19:49h
Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Predsednik DSHV-a uputio pismo predsedniku Srpske napredne stranke i čestitao mu na izbornoj pobedi za predsednika Republike Srbije. Saopštenje, koje prenosimo u celosti, je izvorno sa hrvatskog prilagođeno zvaničnom jeziku i pismu portala - srpski, latinica
Žigmanov čestitao Vučiću na izbornoj pobedi

Predsednik DSHV-a i predstavnik hrvatske manjine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislav Žigmanov uputio je danas pismo predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću te mu u svoje lično ime i u ime članova i simpatizera DSHV-a čestitao pobedu na izborima za predsednika Srbije.

U svom pismu Žigmanov je izrazio nadu da će nakon pobede Aleksandra Vučića Republika Srbija i dalje biti posvećena evropskim integracijama i vrednostima, da će u politikama spram suseda biti konstruktivni faktor koji doprinosi miru te da će, na kraju, i nacionalne manjine, a time i Hrvati u Srbiji, biti u fokusu interesa novoizabranog predsednika Aleksandra Vučića i uživati podršku svojih legitimnih interesa.

U tom smislu, Žigmanov je iskazao veru da će se i otvorena pitanja hrvatske zajednice u Srbiji, koja su bila predmet razgovora tokom susreta 20. juna prošle godine u Tavankutu, nastaviti pozitivno rešavati. Na kraju, istaknuto je u pismu Aleksandru Vučiću, kada je reč o onim pitanjima koja se do danas još uvek nisu ni počela rešavati, kao što su otkup i uređenje rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu, vraćanje hrvatskih kuća u Sremskoj Mitrovici i Rumi hrvatskim kulturnim udruženjima, razvoj pozitivnih politika priznanja Hrvata u Srbiji, srazmerna zastupljenost u organima državne uprave, uključivanje predstavnika hrvatske zajednice u političke procese donošenja odluka i integracija Hrvata u Srbiji u društveni i politički život, kao i sprovođenje bilateralnog sporazuma o zaštiti manjina.

// Kraj saopštenja

Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4341

Povezana vest

Povezane teme

dshv

predsednički izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.