Komentara: 10
Pregleda: 4720

ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

16.08.2012. u 20:56h
ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

Pobeda ekipe ženskog fudbalskog kluba "Spartak" u Novom Sadu rezultatom 0:1 protiv Estonskog šampiona "Pärnu JK", kada se svedu svi rezultati UEFA takmičenja, značila je da je naš klub ušao u 32 najbolje evropske ekipe pošto su završile kao druge na tabeli 2. grupe UEFA lige šampiona za žene.

Prolaz dalje direktno su obezbedile prvoplasirane ekipe iz svake grupe ali i dve najbolje drugoplasirane ekipe - naš ŽFK "Spartak" je bio jedna od njih. Strelac za naše je bila kapiten Vesna Slović u 79. minutu utakmice.

Čestitamo "golubicama" pre svega na borbenosti i svemu dosada prikazanom na evropskoj sceni ali i klubu na odličnoj organizaciji turnira, čemu su posvedočili sami predstavnici i posmatrači UEFA. 

U drugom meču fudbalerke BIIK Shymkent iz Kazahstana na Gradskom stadionu u Subotici pobedile su ekipu NSA Sofija iz Bugarske rezultatom 4:0 i time osvojili maksimalnih 9 bodova.

ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

Foto: Dejan Vuković

Šta to mogu žene a ne mogu muškarci? realno, mnogo toga, a jedno od njih je plasirati se u UEFA ligu šampiona...

Žreb za prvo kolo Lige šampiona zakazan je za 23. avgust, a srpska ekipa se ne nalazi među povlašćenim timovima.

Potencijalne protivnice fudbalerki Spartaka u prvom kolu su francuski Lion, nemački Postdam i Volfsburg, engleski Arsenal, ruske ekipe Krasnogorsk i Rosijanka, danski Brondbi i Hjering, italijanski Tores i Verona, francuski Žuvisi, austrijski Nojlengbah, švedski Geteborg i Malme, češka Sparta i norveška Rea.

Finale Lige šampiona za žene zakazano je za 23. maj sledeće godine na stadionu Fulama u Londonu.

ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

Foto: Dejan Vuković

Prošle su, pa nisu, pa su (konačno) opet prošle...

Izvinjavamo se svima koji su neposredno po završetku meča pročitali vest da naš ŽFK nije prošao, a pogotovo svima onima koji su prvo pročitali da je prošao, pa nije prošao pa evo opet (konačno) prošao. Informacije koje su stizale iz drugih medija vrlo su bile zbunjujuće za nas u uredništvu. Nekoliko uglednih medija, među kojima su B92,  Sportska centrala" kao i Sportal.rs su preneli informaciju pozivajući se na različite izvore - svi su sa žaljenjem izveštavali da naše "golubice" nisu prošle zato što kao druge nisu u prve dve drugoplasirane... 

Ovo ne bi bilo čudno da nismo neposredno po završetku meča dobili ispostavilo se tačnu informaciju o prolasku naše ekipe direktno sa stadiona Karađorđe, od osoba koje su upućene u dešavanja i tu vest sa velikim zadovoljstvom objavili - NAŠE GOLUBICE PROŠLE SU MEĐU 32 NAJBOLJE EVROPSKE EKIPE, ali posle nekog vremena par uticajnih medija prenelo je vest suprotno od naše pa smo nakon nekih sat vremena reagovali sa ispravkom, da bismo evo ponovo došli u situaciju da moramo da demantujemo ono što smo demantovali, jednostavno ovakve situacije se baš ne dešavaju svaki dan... ali dešavaju se i najboljima...

ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

ŽFK "Spartak" plasirao se među 32 najbolje evropske ekipe

 

Ovu vest su sada potvrdile brojne agencije i portali, od Sportskog Žurnala, Blica, RTV, RTS, S media...

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4720

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.