• Pregleda: 3735

Delegacija ŽFK "Spartak" na prijemu u Novom Sadu

Plasman ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice u grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2012/2013. predstavlja istorijski uspeh sporta u Srbiji, ocenila je vojvođanska sekretarka za sport Marinika Čobanu koja je priredila prijem za devojke iz Subotice.
Delegacija ŽFK "Spartak" na prijemu u Novom Sadu

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinka Čobanu, primila je igračice, stručni štab i rukovodstvo ŽFK „Spartak" iz Subotice, povodom njihovog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona za žene za 2012/2013. godinu.

Istaknuto je da je ovo kruna dosadašnjih uspeha koje je ostvarila ova generacija nadarenih sportistkinja, koje su pored odbrane titule prvaka nacionalnog prvenstva Prve lige za žene, osvojile i ovogodišnji nacionalni kup.

Takmičenje u Ligi šampiona za žene se nastavlja 26.septembra kada u Subotici gostuje ekipa Geteborga. Čestitajući mladim sportiskinjama na ostvarenim rezultatima, resorna sekretarka Čobanu je naglasila da su one primer od kojih se može učiti, odnosno da svojim trudom i radom potvrđuju da timski rad ne može da ostane bez rezultata.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu kontinuirano i sistematski radi na unapređenju i afirmaciji ženskog sporta u Vojvodini, naglasila je Čobanu. Takmičiti se u tako visoko rangiranom evropskom takmičenju predstavlja istorijski uspeh ne samo ovog ženskog tima, nego i našeg sporta u celini, istakla je Čobanu.

Izvor: ŽFK "Spartak"

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.