Komentara: 6
Pregleda: 3807

ŽFK "Spartak" osvojio Kup Srbije

09.06.2014. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudblaski klub "Spartak" pobedio je juče u Inđiji ekipu Mašinca sa visokih 8:0 (2:0) i osvojio, odnosno odbranio ovogodišnji Kup Srbije čime je kompletirao sve nacionalne titule u sezoni 2013/14.
ŽFK "Spartak" osvojio Kup Srbije

Nakon osvajanja nove, četvrte uzastopne, titule šampiona države, fudbalerkama Spartaka ostalo je da odigraju još finale Kupa Srbije, a taj meč je održan juče na stadionu FK "Inđija" u Inđiji.

Sa puno optimizma igračice Spartaka krenule su u odbranu Kupa Srbije, a na tom putu, kao poseldnja prepreka stajala ima je ekipa Mašinca koja je u polufinalu izbacila Požarevac, dok je Spartak bio bolji protiv LASK Crvene zvezde.

Na malom, ali odlično uređenom stadionu u centru Inđije viđen je odličan fudbal, puno golova i lepih akcija. Sve fudbalerke Spartaka dale su jednak doprinos osvajanju Kupa Srbije, ali svojim akcijama i golovima malo se izdvojila Alegra Poljak koja je postila ukupno 3 gola, dok je jedan "namestila" pošto je oborena u šesnaestercu gostiju.

Na prvi gol se čekalo 36 minuta, a goleadu je najavila Milena Nikolić, "zlatna kopačka" Evrope. Poluvreme je završeno rezultatom 2:0 za Spartak, a u nastavku protivnik je slomljen i "dokrajčen" sa visokih 8:0. Golove za ŽFK "Spartak" su postigle: M. Nikolić (36'), Krstić (38'), Marenić ('50), Poljak (54', 80' i 90'), Slović (76' penal), Ilić (89' penal).

ŽFK "Spartak" imao je brojnu i glasnu podršku sa tribina. Sa subotičkom ekipom doputovali su prijatelji kluba i mlade nade škole fudbala. S obzirom da se u ovom gradu za vikend održavao festival fudbala za devojčice, veliki broj budućih fudbalerki sa tribina pratilo je meč finala Kupa Srbije.

Posle ceremonije dodele medalja i pehara rukovodstvo FSS je u prijatnoj atmosferi restorana u Inđiji ugostilo finaliste, stručni štab i prijatelje kluba. Interesantan je detalj da su oba pobednika Kupa Srbije iz pokrajine - Vojvodina u muškoj konokurenciji i sada Spartak u ženskoj.

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3807

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.