Komentara: 8
Pregleda: 3604

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

12.06.2014. u 10:09h
Izvor: Subotica.com
Posle osvajanja četvrte uzastopne titule šampiona Srbije u fudbalu za žene, ŽFK "Spartak" je u nedelju u Inđiji odigrao finale nacionalnog Kupa i sa ubedljivih 8:0 savladao ekipu Mašinca i time odobranio i titulu pobednika Kupa. Povodom završetka uspešne sezone u nacionalnim takmičenjima javnosti se obratio predsednik kluba Zoran Arsić.
ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

Ženski fudbalski klub "Spartak" je grad Subotica krajem 2013. godine proglasila najuspešnijim sportskim kolektivom u prošloj godini, a rezultati ove godine, u nastavku takmičenja u nacionalnom prvenstvu i Kupu Srbije, naslućuju da bi se takav scenario mogao ponoviti i na kraju ove.

Vidno zadovoljan sportskim rezultatima i osvajanjem duple krune u srpskom fudbalu predsednik kluba Zoran Arsić otvorio je i neka pitanja koja muče ovaj kolektiv unazad nekoliko godina, a stanje ne samo da se ne popravlja nego ide na lošije.

"Ponosan sam kao čovek koji rukovodi ovim kolektivom na rezultate, odnos, pristup, rad i uspeh kako na terenu tako i u školama i fakultetu koje su ostvarile devojčice i stručni štab, a svojim primerom su najbolji promoteri tradicionalnih vrednosti i specifičnosti sportske kulture grada Subotice" - izjavio je Zoran Arsić.

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

Pored šampionskog pehara za ekipu, jedna od individualnih nagrada koja nosi poseban značaj je otišla za napadačicu Milenu Nikolić koja je proglašena za najboljeg golgetera u domaćoj Super ligi, ali što je još značajnije i za najefikasniju igračicu Evrope, što je posebno priznanje kako za klub iz Subotice, tako i za srpski fubal.

Četverogodišji izveštaj na godišnjoj skupštini Kluba (1. jula)

Na redovnoj godišnjoj skupštini Kluba Arsić je najavio da će podneti izveštaj o rezultatima u poslednje 4 godine, a tom prilikom će biti izvršen izbor novog, odnosno davanje poverenja starom rukovodstvu kluba na novi mandat od 4 godine.

Arsić je pozvao sportske radnike i političare da već sada počnu da razmišljaju o svom kandidatu na mestu predsednika Kluba koji bi izašao sa predlogom kako da se unapredi ovaj sportski kolektiv. Takođe aktuelni predsednik ponovio je poziv i da se izvrši privatizacija kluba kako bi se finansijsko stanje i uslovi takmičenja popravili i kako bi se nastavilo sa uspešnom praksom i ostvarivanjem zapaženih rezultata kako na teritoriji Srbije, tako i u Evropi.

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

- "Realizovali smo ono što smo zacrtali, obećali smo u svom četvorogodišnjem programu da ćemo biti šampioni države u sve četiri sezone, to smo i ostvarili. Izuzetno sam ponosan na rad stručnog štaba, zalaganje igračica i sve što je ostvareno poslednjih godina, a to posebno ima značaj kada se ostvari u konkurenciji gradova koji imaju znatno bolju infrastrukturu, veći izbor stručnih radnika i veća materijalna ulaganja." - izjavio je Arsić

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

Misli okrenute ka trećem uzastopnom učešću u UEFA ligi šampiona

Iako se četverostruki šampion Srbije svakodnevno suočava sa raznim problemima, misli su trenutno usmerene prema kvalifikacijama za UEFA ligi šampiona gde će pokušati još jednom da afirmativno pronesu glas o ovom gradu i ženskom fudbalu u Srbiji.

Izvlačenje grupa za ovo evropsko takmičenje, na kojem ŽFK "Spartak" treći put zaredom učestvuje, je 26. juna u Nionu, a već sada je poznato da će se subotička ekipa zbog rezultata u proteklom periodu nalaziti u povlašćenom šeširu, što znači da mogu u kvalifikacijama da dobiju na papiru slabije protivnike.

Arsić je pozvao čelne ljude lokalne samouprave da i ove godine podrže evropski put Spartaka i u svoim mogućnostima pomognu u nabavci avionskih karata, sportske opreme i drugih potrepština koje su neophodne u novom ciklusu takmičenja u UEFA ligi šampiona.

ŽFK "Spartak" zbog probrema sa infrastrukturom ove godine neće podnositi kandidaturu za ogranizaciju kvalifikacionog turnira UEFA lige šampiona za žene

S obzirom na stanje objekta na kojem se pre dve godine, na visoku toleranciju komisije UEFA, po prvi put održao kvalifikacioni turnir za ovo takmičenje, ove godine ŽFK "Spartak" neće biti u prilici da se kandiduje i time dovede neke evropske šampione u naš grad. Ovo je tema o kojoj se dugo razmišljalo, postojala je volja i želja rukovodstva kluba, ali stanje na stadionu u Subotici je ispod standarda evropske federacije i klub u okviru postojeće infrastrukture nije u mogućnosti da obezbedi minimum uslova.

U želji da pomogne u rešavanju infrastrukturalnih problema na Gradskom stadionu Arsić je predložio da se lično i sa svojim poslovnim partnerima uključi sa određenim finansijskim ulaganjem koji bi pomogli da se stadion dovede u neko operativno stanje koje bi omogućilo bolje uslove za takmičenje svih korisnika ovog objekta.

Arsić se na kraju zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći u organizaciji, poslovnim partnerima kluba na strpljenju i poverenju, medijima koji su promovisali rezultate kluba, kao i stručnom klubu i igračicama koji su opravdali svo poverenje.

Igračice su do kraja juna na zasluženom odmoru, a već početkom jula kreću pripreme za učešće u Ligi šampiona (9-14. avgust).

ŽFK "Spartak" okončao nacionalna takmičenja duplom krunom

Izvor: Subotica.com

Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije)

Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije) Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac (finale Kupa Srbije)
Pogledaj ostale fotografije

Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja)

Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3604

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

zoran arsić

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.