Komentara: 2
Pregleda: 3941

Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

29.05.2014. u 09:10h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka odigrale su pretposlednje kolo plejofa Super lige za žene na domaćem terenu protiv Napretka iz Kruševca, a utakmici je prethodila mala svečanost kroz koju su podeljene medalje i pehar za ŽFK "Spartak" - šampiona Srbije za 2013/14. godinu. Nakon uručenja pehara odigrana je utakmica u kojoj je Spartak slavio sa 5:0.
Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

Slavlje pre meča nastavilo se i slavljem po okončanju istog, s obzirom (a i bez obzira) da je Spartak pobedio, i to ubedljivo, drugoplasiranu ekipu, svojevremeno direktnog konkurenta za titulu. Posle ubedljivih 5:0 u prvom poluvremenu, drugo nije donelo nijedan pogodak tako da je meč završen sa i više nego dovoljnih 5:0.

U meču bez rezultatskog značaja gošće su za samo 28 minuta igre imale deficit od 4 gola, a fudbalerke Spartaka su igrale poletno i ofanzivno kao da im titula zavisi od ovog meča. Juče im je bio dan za slavlje i u tom maniru se i sve dešavalo, barem u prvih 45 minuta zbog golova, a onda i 105 minuta kasnije nastavljeno gde se stalo - proslavom titule.

ŽFK "Spartak" - ŽFK "Napredak" (Kruševac) : 5-0
(Slović 2', Poljak 14', Marenić 22' i 27' i Nikolić 45')

Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

Što se tiče igre, tu nema šta da se doda što bi promenilo sliku o dosadašnjim igrama subotičke ekipe, ne bi moglo ništa specijalno da se izdvoji u odnosu na predhodne na šampionskom putu. Bio je to još jedan dan kada se moglo uživati u zanimljivom ženskom fudbalu, uz prepoznatljivu efikasnost Subotičanki.

Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

Utakmici je prethodila ceremonija dodela medalja, zatim i pehara namenjenog šampionu Srbije, a sve to je urađeno u stilu, uz mnogo osmeha i zadovoljstva. Ovaj kolektiv je, za 44 godine postojanja,  proslavio svoju petu titulu šampiona države, četvrtu u nizu.

Vrlo efektno, u stilu nekih evropskih šampiona, održana je mini svečanost, kojom je prvo prodefilovala čitava ekipa koja je ove godine dala svoj doprinos osvajanju titule, uz vrlo zanimljivu individualnu najavu za svaki šraf u ovoj mašineriji.

Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

Podeljene su medalje za sve igračice i članove stručnog štaba, a zatim je uručen i pehar - tu čast je imao Miodrag Morača, predsednik Komisije za ženski fudbal u FSS. Šampionsku zvezdu, poklon Mileni Nikolić kao najboljem golgeteru Evrope u Ligi šampiona za sezonu 2013/14, uručio je Zoran Arsić, predsednik ŽFK "Spartak".

Meču pretposlednjeg kola plejofa Super lige i proslavi šampionske titule prisustvovao je i Ženski odbojkaški klub "Spartak" sa stručnim štabom koji je došao da podrži koleginice iz fudbalske ekipe, verovatno i poželele da i one naredne sezone tako slave kraj sezone.

Fudbalerke pobedile Napredak i proslavile petu titulu šampiona države

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja) Fudbal (Ž): Spartak - Napredak (+ uručenje pehara i medalja)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3941

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

žok spartak

gradski stadion

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.