Komentara: 2
Pregleda: 2708

ŽFK "Spartak" danas za nove bodove i korak bliže prvom cilju

10.08.2013. u 09:17h
Izvor: Subotica.com
Posle ubedljivog starta i odličnog meča na kvalifikacionom turniru za UEFA ligu šampiona za žene koji se ovih dana igra u Klužu (Rumunija) samopouzdanje za naredni meč koji ih očekuje danas od 14 časova je sasvim očekivano na nivou.
ŽFK "Spartak" danas za nove bodove i korak bliže prvom cilju

Današnji protivnik, kojeg dočekuju posle dana pauze, je litvanska ekipa "Gintra" koja je u prvom kolu poražena od domaćeg Kluža rezultatom 3:0.

Posle igre i zalaganja koje su prikazale na prvoj kvalifikacionoj utakmici, Subotičkane mogu da se smatraju za favorite i nakon snažnog i ubedljivog starta realno je za očekivati da će i sa ovim protivnikom odigrati otvoren meč, verovatno mnogo manje efikasniji ali i neizvesniji i to će im dobro doći pred poslednju, treću - najbitniju utakmicu protiv domaćeg Kluža koja se igra u utorak (13. avgusta) od 17 časova.

Tekstualni prenos današnjeg meča protiv Gintre možete da pratite na zvaničnom sajtu UEFA.

Da podsetimo na sistem takmičenja. Postoji ukupno 8 kvalifikacionih grupa, pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe kvalifikuju se za dalje takmičenje (ukupno 10 ekipa). Tih 10 ekipa se priključuju grupi od 22 ekipe koji su se direktno kvalifikovale. Naredna faza se zove "nokaut faza" i u njoj se od 32 plasirane ekipe parovi određuju žrebom. Svaki par igra po dve utakmice - jednu kući, a drugu na gostujućem terenu. U sledećoj fazi ostaje 16 ekipa, pa tako sve do finala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2708

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.