Komentara: 3
Pregleda: 4191

Fudbalerke Spartaka danas polaze na kvalifikacioni turnir u Rumuniji

07.08.2013. u 09:12h
Šampionke Srbije od sutra igraju kvalifikacioni turnir Lige šampiona za žene koji se održava u Rumuniji od 8. do 16. avgusta. Fizički i taktički spremne za nove izazove danas kreću na put i očekuju dobar rezultat i nastavak borbe u pomenutom takmičenju. Srećno!
Fudbalerke Spartaka danas polaze na kvalifikacioni turnir u Rumuniji

Nije mnogo vremena prošlo od kada je ŽFK "Spartak" proslavio duplu krunu u nacionalnoj konkurenciji, a već posle kratke pauze nastavljenje su fizičko taktičke pripreme za novu sezonu i nove izazove. Klub su u međuvremenu napustile neke igračice, od kojih je sigurno najzvučnije odlazak Jelen Čanković u Barselonu.

Korekcijom igračkog kadra napravljeno je mesta za nove snage koje treba da pomognu šampionu iz Subotice da ostvari klubske ciljeve, a to je svakako i plasman u narednu fazu Lige šampiona za žene. Prilika da poprave odličan uspeh od prošle godine kada su tek u šesnestini finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja za žene položili oružje i čestitali protivnicama. Ambicije za ovu godinu su minimalno iste, a sportski je očekivati da će se ići stepenicu više, bez obzira na veliku konkurenciju.

Fudbalerke Spartaka danas polaze na kvalifikacioni turnir u Rumuniji

Kratak predah posle napornog tempa... mislima već u Rumuniji...

Kako kažu u ŽFK "Spartak", sve što se za poteklih godinu dana moglo uraditi na pripremi ekipe za predstojeće evropske izazove - urađeno je.

Sledi put u Rumuniju

Ekspedicija kluba danas putuje u rumunski grad Kluž gde će se od 8. do 16. avgusta održati pomenuti turnir na kojem pored šampiona Srbije učestvuju još domaća ekipa Olimpia Cluji još 3 ekipe sa Baltika

Prvu utakmicu na kvalifikacionom turniru u Rumuniji igraju 8. avgusta od 14 časova protiv SK "Liepājas Metalurgs", dva dana kasnije u isto vreme protiv FK "Gintra Universitetas" i poslednju utakmicu 13. avgusta od 17 časova protiv domaće ekipe CFF "Olimpia Cluj".

Bez pritiska, samouvereni i ambiciozni

Iz Spartaka ističu da stručni štab i igračice polaze na kvalifikacioni turnir bez imalo treme i potpuno rasterećeni imperativa pobede jer su sigurni da uspeh neće i ne može izostati. Očekuju da će svaka utakmica biti odigrana najbolje što igračice znaju i najviše koliko mogu, a to bi trebalo da bude sasvim dovoljno da se ekipa na fudbalskoj sceni Evrope prikaže u pozitivnom svetlu.

Kvalitet je neosporan, ali i sportska sreća je sastavni deo fudbalske igre pa da im poželimo da pokažu sve što znaju, da ostvare željeni rezultat i da nastave put među najboljim evropskim ekipama, a neka ih čitavim putem prati i fortuna.

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4191

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.