Komentara: 1
Pregleda: 4408

Druga pobeda ŽFK "Spartak" na turniru u Rumuniji (0:6)

10.08.2013. u 17:58h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka zabeležile su i drugu ubedljivu pobedu na kvalifikacionom turniru za UEFA ligu šampiona za žene. Subotičanke su pobedile rezultatatom 0:6, 3 gola je postigla Nikolićeva, dva Čubrilo i jedan Slović iz penala.
Druga pobeda ŽFK "Spartak" na turniru u Rumuniji (0:6)

Posle dana pauze i odlične i efikasne utakmice ŽFK "Spartak", danas od 14 časova igrao je druga, ujedno i pretposlednja utakmica u kojoj je ovaj put protivnik bio litvanska Gintra koja je u prvom kolu 2. kvalifikacione grupe UEFA lige šampiona za žene poražena od domaćeg Kluža rezultatom 3:0.

Očekivala se malo neizvesnija utakmica u kojoj će protivnik pružiti veći otpor, što se u neku ruku i desilo do poluvremena, ali nastavak igre doneo je nova uzbuđenja, mnogo šansi i golova u mreži Litvanki.

Posle prvih 45 minuta igre rezultat je bio 0:2 za srpskog šampiona - golove su postigli Slović iz penala ('17) i Nikolić iz igre tri minuta kasnije.U nastavku kao da su subotičanke poželele da malo ubrzaju igru, dodaju gas i podignu efikasnost na nivo na koji su nas navikli pa je tako za 7 minuta drugog poluvremena rezultat dupliran na 0:4 (Nikolić i Ćubrilo).

Na početku drugog poluvremena izvršena je prva izmena u timu iz Subotice, igru je napustila Nahi a zamelia ju je Kristina Krstić. Ispostavilo je da je to dobra izmena jer Kristina par minuta po ulasku asistirala Nikolićevoj za 0:3 ('50).

Druga pobeda ŽFK "Spartak" na turniru u Rumuniji (0:6)

foto: ŽFK "Spartak"

Na novu radost čekalo se čak dva minuta pošto je Čubrilo na asistenciju Tijane Krstić postigla četvrti gola za Subotičanke. Mreža litvanki se ponovo zatresla u '67 minutu kada je ponovo na asistenciju Tijane Krstić Nikolićeva svojim treććim golom dovela Spartak na 0:5.

Igračica Spartaka Kristina Krstić iako je ušla početkom drugog poluvremena nije uspela da zbog povrede dočeka kraj utakmice pa ju je u '79 minutu zemenila Adamov.

Za konačnih 0:6 ponovo se pobrinuo tandem Tijana Krstić i Jelena Čubrilo ('85).

Fudbalerke Spartaka imale su 30 pokušaja prema golu Litvanki od čega je 15 otišlo u okvir gola. Sa druge strane protivnice u imale samo 1 pokušaj i to u okvir gola, ali nedovoljno za veću opasnost.

Sledeću utakmicu igraju protiv domaćeg Kluža, a ta utakmica je na programu za 2 dana (12. avgusta) od 17 časova. Tekstualni prenos utakmice i tada biće putem sajta UEFA.

Druga pobeda ŽFK "Spartak" na turniru u Rumuniji (0:6)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4408

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.