Komentara: 2
Pregleda: 1698

ŽFK "Spartak" danas dobija protivnike za Ligu šampiona

23.06.2017. u 10:49h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka osvojile su osmu titulu prvaka Srbije i još jednom obezbedile učešće među najboljim timovima Evrope. Tim Borisa Arsića je na odmoru, ali nestrpljivo iščekuje svoje protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
ŽFK "Spartak" danas dobija protivnike za Ligu šampiona

Žrebom koji se održava danas u Nionu (13:30) prvak Srbije u ženskom fudbalu Spartak, dobiće protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Plave golubice nalaze se u prvom kvalifikacionom šeširu kao nosioci grupe i nemoguće da se sastanu sa ekipama, domaćinima iz istog šešira.

Subotičanke bi ove godine u okviru kvalifikacija mogle da putuju u Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Estoniju, Crnu Goru, Severnu Irsku i Gruziju.

- Iz godine u godinu nivo takmičenja se poboljšava, ekipe su spremnije, iskusnije i dobro pojačane za nadmetanje u Evropi. Ove sezone drugi šešir je izuzetno jak i neugodan. Koga god da dobijemo iz tog šešira biće težak protivnik. Tu su Avaldsneš iz Norveške, Ajaks iz Holandije, Šturm Grac iz Austrije, MTK iz Mađarske, Konak iz Turske, Osijek iz Hrvatske. Najbolje bi bilo da ih nekako izbegnemo, da nam žreb bude naklonjen. Iz trećeg šešira ne bi želeli za protivnika Sporting iz Lisabona koji je novajlija u Ligi šampiona – kaže Bojan Arsić sportski direktor Spartaka i dodaje - Ono što bi nam zasigurno odgovaralo u ovom trenutku iz više razloga jeste da putujemo turnir negde u okruženju. Da to bude Mađarska, Hrvatska ili Crna Gora. Zbog dugog putovanja i troškova voleli bi da izbegnemo Severnu Irsku i Gruziju.

Spartaku je ovo sedma sezona na evrpskoj sceni. Do sada, prvak Srbije  tri puta je završio učešće u najelitnijem takmičenju nakon grupne faze, dok je u sezonama 2012/2013, 2013/2014 i 2015/2016 izborio plasman među 32 najbolja tima u Evropi. Kvalifikacije za Ligu šampiona igraće se od 22. do 27. Avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1698

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.