Komentara: 19
Pregleda: 7552
Foto

Zdravstveni radnici održali štrajk upozorenja

03.02.2016. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Ujedinjeni granski sindikat „Nezavisnost“i Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti održali su jednočasovni štrajk upozorenja od 11 do 12h, jer nisu dobili garancije da će njihovi zahtevi biti uključeni u predlog Zakona o sistemu plata u javnom sektoru.
Zdravstveni radnici održali štrajk upozorenja

Članovi ovih sindikata ističu da je koncept preloženog Zakona za njih  neprihvatljiv, jer osporava prava zaposlenih na minuli rad, naknadu zarade u skladu sa Zakonom o radu, naknadu troškova za ishranu i pravo na regres za korišćenje godišnjeg odmora.

– "Tražimo da se nacrt Zakona o sistemu plata u javnom sektoru povuče iz procedure, jer kroz ovaj Zakon žele da nam uskrate minuli rad, te da za vreme godišnjeg odmora dobijemo manju platu. Njihov predlog da ostane minuli rad, ali da se obračunava kroz koeficijent je za nas neprihvatljiv, jer već imamo loša iskustva sa toplim obrokom kod kojeg se to nikad nije obračunavalo. Ako uzmemo primer medicinske sestre sa 20 godina radnog staža, umanjenje za minuli rad bi iznosilo 8 odsto, a za vreme godišnjeg odmora to bi bilo 10 odsto, što je na godišnjem nivou oko 60 000 dinara"- kaže Petar Ezgeta, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ u Opštoj bolnici.

Zdravstveni radnici održali štrajk upozorenja

Članovi ova dva sindikata u Opštoj bolnici i Domu zdravlja kažu da današnji jednočasovni štrajk upozorenja nije uticao na rad sa pacijentima, te da nisu otkazani unapred zakazani pregledi u ambulantama. Međutim, najavljuju da će ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi, radikalizovati protest.

- "Već smo dozvolili da nam Vlada smanji plate za 10 odsto, ovoga puta nećemo. Ići ćemo do kraja. Radnici zaposleni u zdravstvu i socijanoj zaštiti su spremni, to je najbitnije" - ističe Momčilo Jakšić, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Subotice.

Izvor: Subotica.com
Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 7552
Povezane teme

opšta bolnica

štrajk zdravstvenih radnika

ugs nezavisnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.