Komentara: 133
Pregleda: 15197

Zbog isparenja hlora vaterpolisti završili u bolnici

19.11.2022. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Zbog isparenja hlora u bazenima SRC "Prozivka", juče je 12 dece i nekoliko prvotimaca Vaterpolo kluba "Spartak završilo u hitnoj pomoći a jedno dete je zadržano u bolnici. Usled nastale situacije prvenstvene utakmice muške i ženske selekcije, koje su trebale da se odigraju za vikend, su odložene.
Zbog isparenja hlora vaterpolisti završili u bolnici

Po rečima majke dečaka od 12 godina, koji trenira u selekciji 2009/10. godište, deca su juče otišla na uobičajeni trening, niko im nije javio da se nešto radi na bazenu.

- Trening počinje u pola 8 uveče, a mi po njih dolazimo u 9.15. Kada sam došla po njih zatekla sam ih napolju,  šetali su po Prozivci jer im je trener već oko 8 rekao da izađu iz vode. Oni treniraju u velikom bazenu a pričali su da je voda u malom bila zelena I da je sve smrdelo na domestos – kaže ogorčena majka. - Vozila sam sina i njegova dva druga i deca su već u kolima počela da kašlju. Jedno dete je asmatičar i odmah je završilo u hitnoj pomoći. I ja sam zvala hitnu, rekli su mi da je već nekoliko dece bilo zbog toga, da sinu dajem mleka i da pratim situaciju. Ogorčeni smo što se ništa ne preduzima, deca su nam već nekoliko puta dolazila ispucalih dlanova i stopala zbog velike količine hlora u vodi.

Zbog isparenja hlora vaterpolisti završili u bolnici

Pored mlađe dece simptome trovanja imali su i prvotimci. Među onima čije je dete zbog udisanja hlora zatražilo lekarsku pomoć je i Rade Bulatović.

- To je propust radnika bazena i ovo nije nimalo bezazlena situacija.  Moj sin i njegov drug nisu zadržani u bolnici, jer su bili na granici i treba da pratimo njihovo stanje 24 sata. Prošlo je 12 sati, prima terapiju, smirio se kašalj i ide ka oporavku. Srećom je dobro, ali ovo nije nimalo naivno i može da ima posledice – dodaje Bulatović. - Nikada ovoliko hlora nije bilo u bazenima. To je ozbiljan problem i ne treba ga gurati pod tepih.

Zbog isparenja hlora vaterpolisti završili u bolnici

Da je zbog udisanja isparenja hlora 12 dece zatražilo medicinsku pomoć potvrdio nam je i Laslo Joža, predsednik Vaterpolo kluba "Spartak".

- Po sadašnjim saznanjima od JKP "Stadion" verovatno je došlo do tretiranja vode u malom baeznu, što nema fizičke veze sa velikim bazenom, u kome su bili naši članovi, i došlo je do isparavanja hlora i nadražaja disajnih organa - objašnjava Joža. - Sve će proći bez težih posledica, ali je do nadražaja disajnih organa evidentno došlo, a o tome svedoči i medicinska dokumentacija. Zbog svega ovoga smo bili prisiljeni da zatražimo odlaganje prvenstvenih utakmica muške i ženske selekcije.

Zbog isparenja hlora vaterpolisti završili u bolniciZbog čega je u bazen došla tolika količina hlora koja je mogla da ima fatalne posledice zatražili smo objašnjenje JKP "Stadion", gde nam je rečeno da pošaljemo pitanja, ali da odgovore ne verovatno nećemo moći da dobijemo danas.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 133
Pregleda: 15197

Povezane vesti

Povezane teme

bazen prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.