Komentara: 119
Pregleda: 11673

JKP "Stadion": Deca su ušla u objekat iako je ukazano da nije bezbedan

22.11.2022. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
JKP "Stadion": Deca su ušla u objekat iako je ukazano da nije bezbedan

Četiri dana nakon incidenta o kojem smo izveštavali u kojem je trinaestoro dece bilo izloženo trovanju, ispostavilo se isparavanjem hemikalija koje su bile upotrebljene u malom bazenu, saopštenjem se oglasilo javno preduzeće "Stadion" i svojom verzijom viđenja nemile situacije.

U nastavku prenosimo kompletno saopštenje.

 

Povodom situacije nastale dana 18.11.2022. godine u objektu SRC „Prozivka“ kojim upravlja JKP „Stadion“ Subotica, gde su članovi VK Spartak doživeli iritaciju hlorom, rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica je u postupku istrage dešavanja.

JKP „Stadion“ Subotica vrši svoje poslove svakodnevnog održavanja kvaliteta vode na osnovu Uputstva za održavanje kvaliteta bazenske vode br. 676 od 10.04.2013. godine. Shodno tome, zaposleni na objektu SRC „Prozivka“ radi preventive svakog dana najmanje četiri puta kontrolišu koncentraciju hlora u vodi u oba bazena, kao i pH vrednosti vode i temperaturu vode, vlažnost vazduha i potrošnju bazenske hemije na dnevnom nivou. U skladu sa Ugovorom o vršenju usluga br. I-1301/2022 od 25.08.2022. godine, Zavod za javno zdravlje Subotica svake druge nedelje vrši analizu bazenske vode, te raspolažemo zvaničnim rezultatima o kvalitetu vode u oba bazena, na osnovu kojih je voda ispravna i bezbedna.

BAKIĆ OBIŠAO ZBRINUTU DECU U BOLNICI - U nedelju, 20. novembra, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je na Odeljenju pedijatrije subotičke Opšte bolnice dečake A.M. (11) i K.L. (18) koji su, prethodna dva dana primljeni u bolnicu zbog, kako se navodi "lakše do umerene slike iritacije vidljivih sluzokoža i gornjeg respiratornog trakta, sa kašljem i otežanim disanjem", i tom prilikom im uručio prigodne poklone.

U pismenom obaveštenju za javnost na Fejsbuk stranici gradonačelnika nije naveden ni povod zbog kojeg je uopšte došlo do zbrinjavanja dece, kao ni širu priču šta se desilo i šta će se preduzeti povodom ovog slučaja koji je potresao javnost.

Predmetnog vikenda objekat SRC „Prozivka“ je bio domaćin dva značajna sportska događaja u organizaciji Saveza za školski sport i nastavnike fizičke kulture Grada Subotice u suorganizaciji sa PK Spartak-Prozivka Subotica. Za vreme ova dva takmičenja objekat SRC „Prozivka“  bio zatvoren. Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto Obaveštenje sa informacijom da je objekat zatvoren. Zbog velikog broja učesnika događaja 18.11.2022. godine, zaposleni su vršili tretman vode u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.

Članovi VK Spartak su međutim ipak ušli u objekat SRC „Prozivka“ i to  kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JKP „Stadion“ Subotica ignorišući Obaveštenje da je objekat zatvoren, a isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice JKP „Stadion“ Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren.

Rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica je pristupilo unutrašnjoj istrazi u vezi sa ovom nemilom situacijom. Zavod za javno zdravlje je na zahtev ovog preduzeća dana 19.11.2022. vanredno obavio uzorkovanje i analizu vode u velikom bazenu, i inspektor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo je izašao na teren i potvrđeno je da je voda u oba bazena bezbedna što se tiče koncentracije hlora. Zvanično smo se obratili Opštoj bolnici u Subotici vezano za zdravstveno stanje primljenih pacijenata i dobili izveštaj od direktora ove ustanove dana 21.11.2022.

Rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica će učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe. O rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena.

Našim mladim sportistima želimo brz oporavak i da se što pre vrate kući svojim porodicama.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 119
Pregleda: 11673

Povezane vesti

Povezane teme

bazen prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.