Komentara: 29
Pregleda: 4055
Foto

Završena prva faza rekonstrukcije Kanjiškog puta

17.01.2023. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Okončana je prva faza sanacije Kanjiškog puta, a radovi će biti nastavljeni nakon što se, preko Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja, obezbede sredstva za drugu fazu. Iz gradske kase izdvojeno je 11,8 miliona dinara za prvu fazu radova na delu puta koji se nalazi na teritoriji našeg grada, dok je ostatak finansirala Opština Knajiža .
Završena prva faza rekonstrukcije Kanjiškog puta

Put Šupljak  - Male Pijace je najkraća veza između Subotice i Kanjiže, godinama je ruiniran zbog velike frekvencije saobraćaja, a okviru prve faze rekonstrukcije ova deonica je proširena nasipanjem struganog asfalta i time su stečeni uslovi za narednu fazu koja podrazumeva asfaltiranje.

Ovo je put od regionalne važnosti. Ne koriste ga samo poljoprivrednici i meštani Šupljaka i Malih Pijaca, već i svi oni koji iz Subotice putuju za Kanjižu, Novi Kneževac, Čoku ili neka udaljenija mesta. Upravo zbog toga, kroz ove dve faze, želimo u potpunosti da popravimo ovaj put - rekao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada i dodao da je izrađena kompletna projektno - tehnička dokumentacija, te će da nakon obezbeđivanja sredstava započeti i druga faza radova  - Ove godine konkurisaćemo kod Fonda za kapitalna ulaganja APV, jer želimo da ova saobraćajnica postane normalan javni put na kom mogu da se mimoilaze vozila. U narednoj fazi napravićemo put kakav zaslužuju stanovnici Subotice i Kanjiže.

Završena prva faza rekonstrukcije Kanjiškog puta

GASOVODNA MREŽA U ŠUPLJAKUOve godine će početi izgradnja gasovodne mreže u MZ "Šupljak", u dužini od 14 kilometara. Grad je za to obezbedio 25 miliona dinara. Takođe, biće renovirana "Kostolanji kuća" za šta je Grad opredelio 10,2 miliona dinara. U ovom objektu funkcionisaće lokalna udruženja građana - najavio je Pastor.

Prva faza radova finansirana je iz sredstava budžeta Grada Subotice i Opštine Kanjiža, odnosno svaka lokalna samouprava bila je zadužena za finansiranje radova na delu puta koji joj pripada.

- Od ukupno 5 kilometara, Kanjiži pripada 3,2 kilometra lokalnog puta broj 5. Ovaj put zahteva popravku svake godine, što nikako nije isplativo, a za nas je od izuzetne važnosti da imamo dobru i kvalitetnu putnu vezu sa Suboticom - objasnio je predsednik Opštine Kanjiža, Robert Fejstamer - Imamo odličnu saradnju sa subotičkom lokalnom samoupravom, imamo projektno - tehničku dokumentaciju i, po mojim procenama, za nekoliko godina biće završena kompletna rekonstrukcija ovog puta.

Završena prva faza rekonstrukcije Kanjiškog puta

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 4055

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

saobraćajna infrastruktura

kanjiža

balint pastor

predsednik skupštine

saniranje puteva

rekonstrukcija saobraćajnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.