Komentara: 18
Pregleda: 4024
Foto

Novi izgled Kanjiškog puta, pri kraju radovi na rekonstrukciji

11.10.2023. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Novi izgled Kanjiškog puta, pri kraju radovi na rekonstrukciji

Put koji povezuje naselja Male Pijace i Šupljak najkraća je veza između Kanjiže i Subotice, a zbog velike frekvencije saobraćaja ova deonica godinama je bila ruinirana. Zahvaljujući sredstvima  Pokrajinske vlade rekonstruisan je deo puta koja pripada Subotici u dužini od oko 1,8 km, dok je deonica duga oko 2,3 km, koja pripada Opštini Kanjiža, uređena zahvaljujući finansijskoj podršci JP "Putevi Srbije".

Novi izgled Kanjiškog puta, pri kraju radovi na rekonstrukciji- Pravno gledano ovo je lokalni put, ali on ima mnogo širi značaj pošto spaja Suboticu sa Kanjižom, potom i sa Novim Kneževcem, Čokom, a ovo je čak i do Kikinde najkraći, sada i najbrži put. Kao uzak i frekventan bio je veoma problematičan za korišćenje. Međutim, sada je proširen i rekonstruisan, pa imamo put kakav nemaju mnoge lokalne samouprave na području Vojvodine. - istakao je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik dr Balint Pastor  - Sada je preostalo još oko kilometar na teritoriji Kanjiže da bi ovaj put u potpunosti bio uređen, a trenutno su u toku pregovori u republici kako bismo dobili sredstva i za taj deo puta.Novi izgled Kanjiškog puta, pri kraju radovi na rekonstrukcijiPredsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer naglasio je da je rekonstrukcija ovog puta rezultat dobre saradnje opštine kojom rukovodi i Grada Subotice.

Zajednički smo postigli dobar rezultat, jer sama Opština Knajiža ne bi mogla da isfinansira ove radove ni preko konkursa, a naročito ne iz sopstvenih sredstava - podvukao je Fejstamer i najavio da će opština finansirati radove na delu puta koji se nalazi u selu Male Pijace - Kada se u potpunosti završi rekonstrukcija puta do mosta kod Malih Pijaca, lokalna samouprava će se potruditi da završi onu deonicu koja se nalazi u samom selu. Želimo da ovaj put, iako nije regionalan, to postane u smislu iskorišćenosti i efikasnosti.

Novi izgled Kanjiškog puta, pri kraju radovi na rekonstrukcijiPodsećamo, sredinom januara okončana je prva faza radova na ovoj saobraćajnici koja je podrazumevala proširenje puta nasipanjem struganog asfalta. Finansijska sredstva za tu fazu radova, na delu koji pripada Subotici, obezbedila je lokalna samouprava i tada je najavljeno da će, zahvaljujući Pokrajinskom fondu za kapitalna ulaganja, put biti i presvučen novim slojem asfalta. 

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta Obilazak radova na proširenju dela Kanjiškog puta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 4024

Povezana vest

Povezane teme

subotica

kanjiža

balint pastor

predsednik skupštine

rekonstrukcija infrastrukture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.