Komentara: 0
Pregleda: 4866
Foto

Završena "Etno nedelja" u OŠ "Đuro Salaj"

05.12.2016. u 14:38h
Izvor: TV Subotica
U Osnovnoj školi „Đuro Salaj“, u petak je održana završna manifestacija povodom obeležavanja „Etno nedelje“. Pored bogatog kulturno-umetničkog programa, predstavljen je i Rečnik najčešće korišćenih termina u školi na četiri jezika, uz degustaciju tradicionalnih gastronomskih specijaliteta.
Završena "Etno nedelja" u OŠ "Đuro Salaj"

Protekla nedelja u  OŠ „Đuro Salaj“ bila je posvećena negovanju kulture, jezika i kulturnog nasleđa naroda koji žive na ovim prostorima. Sada već tradicionalna manifestacija, u okviru koje su predstavljene srpska, mađarska, bunjevačka i romska kultura,ove godine obeležavala se pod sloganom „Bogatstvo različitosti“.

Svakog dana u nedelji učenici su priredbama, kvizovima, radionicama i izložbama predstavili po jednu zajednicu i upoznali svoje drugare sa svim onim obeležjima koje ih odlikuju.

- Bogatstvo različitosti je upravo u tome da negujemo sve što imamo i nosimo, da podjednako poštujemo tuđu i našu tradiciju. Poštujući druge i nas će poštovati, što je suština i sve ono što mi u školi kroz različite aktivnosti prenosimo na decu, u čemu nam roditelji mnogo pomažu i bez kojih ne bismo mogli da realizujemo ovu manifestaciju na način na koji smo to učinili ove godine. -  izjavila je Mimica Andrić, direktorka OŠ „Đuro Salaj“

Završena "Etno nedelja" u OŠ "Đuro Salaj"

Na svečanoj manifestaciji, kojom je u petak zatvorena „Etno nedelja“, mogle su se videti narodne nošnje, tradicionalni plesovi i igre, kulinarska umeća majki i baki. Posetioci su dobili i Rečnik školskih reči i izraza, štampan na četiri jezika, srpskom, mađarskom, bunjevačkom i romskom u kom se mogu pronaći pojmovi kao što je tolerancija, različitost, interkulturalnosti, multikulturalnost ili duh zajedništva, koji je nastao u okviru ovog projekta u cilju podsećanja na činjenicu koliko smo svi jedinstveni a opet isti.

Završena "Etno nedelja" u OŠ "Đuro Salaj"

Izvor: TV Subotica
Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj" Etno nedelja u OŠ "Đuro Salaj"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4866
Povezane teme

etno nedelja

multikulturalnost

oš đuro salaj

folklor

mimica andrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.