• Pregleda: 6527

Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

Sredstvima nemačke Vlade, u saradnji sa organizacijom ASB (Arbeiter Samariter Bund) i Gradom Subotica, završena je izgradnja novog bloka Ambulante 1 Doma zdravlja u Subotici.
Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

U proširenje kapaciteta Ambulante u Kumičićevoj ulici u uloženo je 55.000 evra. Izgradnja je počela u decembru, a prostor je potpuno završen i opremljen za manje od tri meseca.

- Zahvalni smo nemačkoj Vladi i organizaciji ASB, koji su već godinama, od kako je počela migrantska kriza, partner Grada i što  su do sada za naš grad opredelili više od 500.000 evra – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Zahvalni smo što su podržali izgradnju novog dela Ambulante, što je za nas veoma značajno jer povećavamo zdravstvene kapacitete, time i kvalitet zdravstvenih usluga, jer ovde kartone ima više od deset hiljada pacijenata. Samim tim ćemo rasteretiti dečji dispanzer u kome svakodnevno imamo veliki broj najmlađih pacijenata, a gde su se do sada pregledali i mali migranti koji prolaze kroz Srbiju.

Ističući sjajnu saradnju sa lokalnim vlastima, Gordan Velev, direktor ASB za Srbiju, najavio je još jedan projekat a to je asfaltiranje  Balzakove ulice.

- Čitava investicija bi trebala da bude oko 200.000 evra ali je proces pregovaranja u toku, imamo podršku kabineta gradonačelnika a sada čekamo odobrenje donatora da krenemo u ovaj projekat – najavljuje Velev. - ASB je donirao radove na izgradnji Ambulante, ali pored toga ispecijalno vozilo za Domu „Kolevka“ i ambulantno vozilo. Generalno naš stav je da u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom treba ulagati u lokalnu zajednicu a ne samo u probleme koje povlači migrantska kriza. Postepeno planiramo opremanje Ambulente, obezbedili smo defibrilatore, u saradnji sa Inicijativom za razvoj i saradnju biće oformljen još jedan lekarski tim.

Tokom prošle godine lekari subotičkog Doma zdravlja lečili su 1.400 migranata, od čega je bilo hiljadu mališana. Pomoć je pružena svima, bez obzira da li su smešteni u Prihvatnom centru ili se nalaze u nekom od divljih kampova.

- Ovo je velika pomoć jer su naši lekari i sve ambulante preopterećene, a i pored toga smo uspeli da pružimo sve usluge migrantima. Ova ambulanta će nam olakšati rad, jer će se ovde lečiti migranti do 15 godina, ali naravno, ni drugima nećemo odbiti zdravstvenu uslugu koja bude trebala. Koristićemo je i za naše potrebe, što je veliki dobitak za grad – naglašava dr Mila Bogdanović Dujmić. - Za sada će biti angažovan jedan lekarski tim, ali ako bude trebalo, angažovaćemo i više lekara.

Raniji izgled Ambulante 1

Izvor: Subotica.com

povezane teme

27
Овца за шишање Odgovori
Ето, шта значе добри односи нашег Премијера и Ангеле. Данке Дојчланд, ауфидерзен КиМ!
Istina
Gde je bio juce Sale Jankovic....u Stanisicima ili Stanisicu.....!? Prvo naucite geografiju pa tek onda brstite visoku politiku....
Flavio
Beee beee...
Овца за шишање
SOFI, ви је научисте све возећи једне те исте људе по Србији караван-аутобусима! Као награду, добијате једну песмицу:

Неуспех-параван,
човеку без дара,
аутобус-караван,
све од наших пара!

Микрофон стење,
од лажова-цара,
громко озвучење,
све од наших пара!

Премијер-намигуша,
што маже и вара,
сендвич-подригуша,
све од наших пара!

Караван кад штуцне,
што гуши и смара,
Вођа се загрцне,
све због наших пара!
Овца за шишање
Хахахахаха... Ахахахахаха... Нека се јави онај који је дао минус а против Вође је! На крају, нек поново ПРОЧИТА и ПРОТУМАЧИ!
istina
Stanišići ili Stanišić...pitanje je sad..!?
Овца за шишање
FLAVIO, Видиш да мој псеудоним има ПРЕНОСНО значење - постао си ПРАВА овца!
psiholoskinja
E moja Ovco, bas si prava ovcica.
idur Odgovori
budem video prvog migranata u toj ambulanti prebacujem z. karton u drugu ambulantu 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Istina
ne razumem sta su ti deca migranti kriva...!?
sofi
Sram te bilo to su deca. Ma ja bih te nazvao pravim imenom ali neće objaviti administrator.
idur
onda ih nosite u svoju kucu!!!!
komsija Odgovori
Blizi se 2 april ,mora se da se zavrsi , a imalo slikanja nije na odmet
j Odgovori
Mene zanima sta ce se graditi na prozivci, u ulici blaska rajica?
bobes
ambulanta za prozivku
Subotičanin
Crkva.
Овца за шишање Odgovori
FLAVIO, Видиш да мој псеудоним има ПРЕНОСНО значење - постао си ПРАВА овца!
sofi Odgovori
@Ovca za šišanje
Ja malo čas umreh od smeha. Videh da me prozivaš a ja nisam postavio nikakav komentar na ovu vest. Koliko si ti opterećen pa to je neviđeno. Daj čoveče opušteno i ne sekiraj se ništa se neće promeniti posle 02.4.
Овца за шишање
Признајем да сам помешао - СОФИ и ИСТИНА, јер сви БЕЗМОЗГОВИЋ-коментари су ми слични, истог степена неписмености и испразности! Добро је да си се продрмаО, мада би по имену боље звучало продрмаЛА (јеси ли у вези мушко-мушко женско или си у вези женско-женско женско?)! Ма, померићемо вас из гаћа 16.04. мада грчевито браните буђави сендвич, ситне душе и мишеви...
Istina
Opet vredjas Ovco.....
Tipicno za nekoga ko svoje frustracije leci na drustvenim mrezama vredjajuci one koje ne misle kao on...
sofi Odgovori
@Ovca za šišanje
Eto osim što si paranoik dokazao sam da si i homofobičan. Zaista ti nije lako. S kim sam ja u vezi to je moja privatna stvar i sigurno tebi neću otkrivati. Inače kada smo kod aprila, pa vi nećete ni dočekati 16.4. jer ga neće ni biti.
Овца за шишање
Ааа, видим, придружилА ти се и ISTINA. Или, можда придружиО, да "појача" аргументе. У егзактној науци којом се бавим, 0+0 (2*0) је и даље 0!
Safet
Lik se bavi eksatnom naukom covece
penzioner Odgovori
A šta je sa ambulantom na Prozivci koja se obećava 40 godina, gde su pare poreski obveznika sa Prozivke.
izvodjac
u aprilu pocinje izgradnja ambulante
bona fide Odgovori
"Dograđen novi BLOK"
Ja vidim nešto u vidu montažne kućice?
Ali, važno je slikanje dotičnih faca.
iki Odgovori
Subotica se budi. Samo jako!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.