Komentara: 27
Pregleda: 8150
Foto

Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

20.03.2017. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Sredstvima nemačke Vlade, u saradnji sa organizacijom ASB (Arbeiter Samariter Bund) i Gradom Subotica, završena je izgradnja novog bloka Ambulante 1 Doma zdravlja u Subotici.
Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

U proširenje kapaciteta Ambulante u Kumičićevoj ulici u uloženo je 55.000 evra. Izgradnja je počela u decembru, a prostor je potpuno završen i opremljen za manje od tri meseca.

- Zahvalni smo nemačkoj Vladi i organizaciji ASB, koji su već godinama, od kako je počela migrantska kriza, partner Grada i što  su do sada za naš grad opredelili više od 500.000 evra – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Zahvalni smo što su podržali izgradnju novog dela Ambulante, što je za nas veoma značajno jer povećavamo zdravstvene kapacitete, time i kvalitet zdravstvenih usluga, jer ovde kartone ima više od deset hiljada pacijenata. Samim tim ćemo rasteretiti dečji dispanzer u kome svakodnevno imamo veliki broj najmlađih pacijenata, a gde su se do sada pregledali i mali migranti koji prolaze kroz Srbiju.

Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

Ističući sjajnu saradnju sa lokalnim vlastima, Gordan Velev, direktor ASB za Srbiju, najavio je još jedan projekat a to je asfaltiranje  Balzakove ulice.

- Čitava investicija bi trebala da bude oko 200.000 evra ali je proces pregovaranja u toku, imamo podršku kabineta gradonačelnika a sada čekamo odobrenje donatora da krenemo u ovaj projekat – najavljuje Velev. - ASB je donirao radove na izgradnji Ambulante, ali pored toga ispecijalno vozilo za Domu „Kolevka“ i ambulantno vozilo. Generalno naš stav je da u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom treba ulagati u lokalnu zajednicu a ne samo u probleme koje povlači migrantska kriza. Postepeno planiramo opremanje Ambulente, obezbedili smo defibrilatore, u saradnji sa Inicijativom za razvoj i saradnju biće oformljen još jedan lekarski tim.

Tokom prošle godine lekari subotičkog Doma zdravlja lečili su 1.400 migranata, od čega je bilo hiljadu mališana. Pomoć je pružena svima, bez obzira da li su smešteni u Prihvatnom centru ili se nalaze u nekom od divljih kampova.

- Ovo je velika pomoć jer su naši lekari i sve ambulante preopterećene, a i pored toga smo uspeli da pružimo sve usluge migrantima. Ova ambulanta će nam olakšati rad, jer će se ovde lečiti migranti do 15 godina, ali naravno, ni drugima nećemo odbiti zdravstvenu uslugu koja bude trebala. Koristićemo je i za naše potrebe, što je veliki dobitak za grad – naglašava dr Mila Bogdanović Dujmić. - Za sada će biti angažovan jedan lekarski tim, ali ako bude trebalo, angažovaćemo i više lekara.

Završena dogradnja Ambulantne u Kumičićevoj ulici

Raniji izgled Ambulante 1

Izvor: Subotica.com
Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici Obilazak dograđenog bloka Ambulante 1 u Kumičićevoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 nedelje
Komentara: 27
Pregleda: 8150

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

bogdan laban

ambulanta kumičićeva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.