Komentara: 6
Pregleda: 7485

Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

13.11.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima donatora, u okviru programa ojačavanja lokalnih samouprava za suočavanje sa migrantskom krizom, uskoro će početi radovi na rekonstrukciji i proširenju ambulante u Kumičićevoj ulici i obnova i uređenje zgrade Centra za socijalni rad.
Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

Rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja biće urađena u saradnji sa nemačkom organizacijom Arbeiter - Samariter – Bund (ASB), čijim sredstvima je, podsetimo, pre godinu dana izgrađen Prihvatni centar za migrante, koji se nalazi kod prečistača otpadnih voda.

- Donacijom od 53.000 evra planirano je da se na postojeći objekat dogradi i opremi još oko sto kvadratnih metara prostora, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i verujem da će radovi početi početkom februara – najavljuje Milimir Vujadinović, član Radne grupe za migracije.

Posle više decenija, sredstvima Agencije za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), biće obnovljena zgrada Centra za socijalni rad, u koju će biti uloženo 150.000 dolara.

- Planirana je kompletna zamena krova, stolarije, uređenje kancelarijskog prostora, kao i izgradnja manjeg prihvatnoh centra za žrtve porodičnog nasilja, koje više neće morati da čekaju u hodnicima već će imati poseban kutak – dodaje Vujadinović. - Tender za izvođenje radova je završen, narednih dana biće potpisan ugovor sa izvođačima radova, koji bi trebalo da počnu već početkom decembra.

Po njegovim rečima u toku su i pregovori između lokalne samouprave i Ambasade Japana o donaciji za obnovu krova za Dispanzer za decu.

- Ovo je samo nastavak aktivnosti koje sprovodimo u sklopu jačanja sistema lokalne samouprave tokom migrantske krize. One jesu zbog aktuelne migrantske krize, ali su od velike koristi za sve naše građane i ostaće gradu kada se sve ovo završi – naglašava Vujadinović.

U Prihvatnom centru trenutno boravi oko 140 ljudi, što je otprilike i kapacitet objekta a što je najvažnije, sve izbeglice po ovim kišnim i hladnim danima imaju krov nad glavom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7485
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
centar za socijalni rad migranti migranti u subotici milimir vujadinović prihvatilište za migrante maloletni migranti ambulanta kumičićeva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.