• Pregleda: 7398

Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

Zahvaljujući sredstvima donatora, u okviru programa ojačavanja lokalnih samouprava za suočavanje sa migrantskom krizom, uskoro će početi radovi na rekonstrukciji i proširenju ambulante u Kumičićevoj ulici i obnova i uređenje zgrade Centra za socijalni rad.
Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

Rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja biće urađena u saradnji sa nemačkom organizacijom Arbeiter - Samariter – Bund (ASB), čijim sredstvima je, podsetimo, pre godinu dana izgrađen Prihvatni centar za migrante, koji se nalazi kod prečistača otpadnih voda.

- Donacijom od 53.000 evra planirano je da se na postojeći objekat dogradi i opremi još oko sto kvadratnih metara prostora, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i verujem da će radovi početi početkom februara – najavljuje Milimir Vujadinović, član Radne grupe za migracije.

Posle više decenija, sredstvima Agencije za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), biće obnovljena zgrada Centra za socijalni rad, u koju će biti uloženo 150.000 dolara.

- Planirana je kompletna zamena krova, stolarije, uređenje kancelarijskog prostora, kao i izgradnja manjeg prihvatnoh centra za žrtve porodičnog nasilja, koje više neće morati da čekaju u hodnicima već će imati poseban kutak – dodaje Vujadinović. - Tender za izvođenje radova je završen, narednih dana biće potpisan ugovor sa izvođačima radova, koji bi trebalo da počnu već početkom decembra.

Po njegovim rečima u toku su i pregovori između lokalne samouprave i Ambasade Japana o donaciji za obnovu krova za Dispanzer za decu.

- Ovo je samo nastavak aktivnosti koje sprovodimo u sklopu jačanja sistema lokalne samouprave tokom migrantske krize. One jesu zbog aktuelne migrantske krize, ali su od velike koristi za sve naše građane i ostaće gradu kada se sve ovo završi – naglašava Vujadinović.

U Prihvatnom centru trenutno boravi oko 140 ljudi, što je otprilike i kapacitet objekta a što je najvažnije, sve izbeglice po ovim kišnim i hladnim danima imaju krov nad glavom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
suboticanin Odgovori
znaci ako se sire kapaciteti kampa za migrante onda se ocekuje i njihov veci broj u nasem gradu .
Danijela
Ili se možda poboljšavaju uslovi za zbrinjavanje postojećih? narode, ne budi toliko pakosan! kad se završi migrantska kriza imaćemo sređenu infrastrukturu, častiće nas nemci koji imaju toliko para da ne znaju kuda će prvo, tako da i ako možda bude koji migrant više, a ne verujem da će biti tendencija, mislim da je minimalno korektno da ih još malo istrpimo jer "zahvaljujući njima" sređuju nam infrastrukturu, dobijamo vozila, zapošljavaju se ljudi... nemojte tako plitko da gledate
Rade Odgovori
Molim te jel to mi ocekujemo najezdu migranata u Subotici
Rade Odgovori
Jel ti mislis Danijela malo vise i tebi u dzep, a koga briga za narod
Danijela
Ja živim i radim u Australiji, pomešali ste me sa nekim drugim. Subotica je grad u kojem sam provela većinu života, dolazim kada mogu ali svakodnevno pratim šta se dešava jer Subotica će zauvek biti moja!
Rade Odgovori
I moja Je Subotica i ja sam tu roden i zivim tu ,al nigde neradim,izvinjavam se pomeso sam vas sa drugom osobom i komemtar ostane za nju
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.