Komentara: 0
Pregleda: 1994

Završena 58. Zlatna rukavica, Gligorić i Memetović odlični

02.12.2015. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Na 58. Zlatnoj rukavici koja je održana u Vrnjačkoj Banji učestvovalo je 58 boksera iz 12 zemalja, dok je boje Srbije branilo 13 takmičara. Nakon četiri dana kvalitetnog boksa najboljim je proglašen Aleksandar Drenovak, a odličan utisak ostavili su i takmičari Spartaka, Denis Memetović i Veljko Gligorić.
Završena 58. Zlatna rukavica, Gligorić i Memetović odlični

U kategoriji do 52kg Gligorić je podeljenom odlukom sudija savladao španskog predstavnka Salvadora Molinu čime je izborio plasman u finale. Tamo ga je čekao drugi španski predstavnik, Eskobar Maskunano koji je u ovom trenutku bio spremniji i savladao mladog Spartakovog boksera (3-0).

Denis Memetović je u prvom meču dominirao protiv norvežanina Martina Larsena. Sudije nisu imale dilemu i jednoglasnom odlukom proglasile su pobedu Spartakovog boksera. U narednom meču Memetović je poražen od španca Damjana Bolekvije sudijskim preglasavanjem (2-1).

Da je rezultat u tom meču bio obrnut, ne bi bilo nezasluženo, pa je publika u dvorani ,,Vlade Divac’’ ostala pri utisku da je nepravedno uskraćena za domaće finale u srednjoj kategoriji.

Srebro kojim se okitio Veljko Gligorić i bronza Denisa Memetovića novi su dokaz kvalitetnog rada u BK "Spartak". Sa dve medalje Subotičani su značajno doprineli proglašenju Srbije za najuspešniji tim na ovom turniru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1994
Povezane teme

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.