Komentara: 3
Pregleda: 4224
Foto

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

16.01.2015. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova finalnim borbama u svim uzrasnim kategorijama danas je završen 4. Kup nacija za bokserke koji se od ponedeljka svakodnevno održavao u našem grad. Na turniru je učestvovalo 19 reprezentacija sa tri kontinenta, sa preko 170 takmičara - juniorki, mlađih devojaka i seniorki. Za najbolju reprezentaciju turnira proglašena je ekipa Kazahstana koja je imala 9 finalistkinja i osvojila ukupno 32 medalje.
Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Današnjim borbama u svim starosnim kategorijama završen je 4. Kup nacija koji su zajednički organizovali Bokserski klub "Spartak", Bokserski savez Vojvodine i Grad Subotica i na kojem je nastupil ko 170 takmičarki uz brojnu zvaničnu delegaciju koja ih je pratila ovih 5-6 dana.

U našem gradu prethodnih dana boravilo je oko 230 gostiju (takmičarki i članova tima) koji su predstavljali svetske velesile u ženskom, ali i muškom boksu, kao što su Kazahstan, Rusija i Kina koja se kotira među 3 najbolje reprezentacije na svetu.

Poslednjeg dana turnira kada su se delile medalje da najbolje naših takmičarki nažalost nije bilo, ali po oceni stručnog štaba u naredne dve godine mogu se očekivati bolji rezultati  s obzirm da je ženski boks u Srbiji u punoj ekspanziji, a to su primetili i predstavnici BK "Spartak" koji planiraju uskoro da oforme žensku sekciju.

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Najbolji u starosnim kategorijama:

  • Najbolja juniorka je Anastazija Artamonova (Artamonova Anastasia) iz Rusije (54 kg)
  • Najbolje juniorske reprezentacije: 1. Indija, 2. Rusija, 3. Kazahstan
  • Najbolja mlada devojka je Valerija Mančak (Manchak Valeriya) iz Ukrajine (54 kg)
  • Najbolje reprezentacije mladih devojaka: 1. Kazahstan, 2. Engleska, 3. Rusija
  • Najbolja seniorka je Stejsi Kopeland (Copeland Stacey) iz Engleske (69 kg)
  • Najbolje seniorske reprezentacije: 1. Kazahstan, 2. Rusija, 3. Kina
  • Najbolji tim turnira - Kazahstan
  • Najbolji sudija turnira - Radiša Sarić iz Srbije

Poslednjeg dana održano je ukupno 18 borbi u kojima je najviše bilo kazahstanki, indijki i ruskinja. Svi mečevi su završeni u 3 runde, na bodove, a bilo je dosta neizvesnih u kojima su odlučivale nijanse.

Kompletni rezultati finalnog dana 4. Kupa nacija (PDF)

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Po rečima Vjekoslava Ostrogonca, člana Gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam, grad je imao višestruku korist kroz organizaciju ovog takmičenja, pri čemu je stavio akcenat na turističku eksploataciju i promociju grada među mnogobrojnim delegacijama 19 država iz celog sveta.

- "Pre svega meni je drago da je ova organizacija još jednom JKP Stadion zajedno sa Bokserskim savezom Vojvodine pokazali da uz pomoć Grada Subotice da ovake manifestacije možemo uspešno da sprovedemo do kraja. Pre svega drago mi je da smo imali ovde najbolje svetske bokserke, tu smatram i Evropu i Aziju, 250 takmičara, imali smo zaista atraktivne borbe koje su bile između pobednika najboljih u Evropi i u Aziji, tako da smatram da je ovo imalo ne samo neki sportski značaj i razvoj u promociji boksa, nego i jedan značaj na turističkom planu gde smo imali jedna ozbiljan broj koji ljudi su boravili u našem gradu iz celoga sveta i naravno mislim da smo ispromovisali dovoljno dobro grad Suboticu i Palić kao jednu destinaciju gde oni mogu sutra da se vrate kao sportisti da vrše pripreme ovde, što već imamo neke najave, a i kao neko ko će turistički posetiti naš grad" - izjavio je Ostrogonac

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Mirko Antelj, predsednik Bokserskog kluba Spartak, koji je jedan od organizatora ovog turnira, izrazio je zadovoljstvo kako je sve proteklo tokom prethodnih 5-6 dana i izrazio nadu da će Subotica ove godine biti domaćin još jednog velikog međunarodnog takmičenja.

"Ovo takmičenje računamo kao uvertiru pred evropsko prvenstvo za juniore koje ćemo, nadamo se, dobiti i da pokažemo Evropi i svetu da vredimo i da znamo da organizujemo takmičenja na visokom nivou. Jedan od naših gostiju je i predsednik Bokserskog saveza Hrvatske koji je izneo niz pohvala za organizaciju." - izjavio je Antelj

Turnir je završen, po ocenama organizatora protekao je u najboljem redu, ali prirodno je zapitati se otkud ovakvo takmičenje u gradu koji nema uopšte žensku boksersku sekciju, iako muška važi za jednu od boljih u Srbiji.

- "Mnogi se pitaju otkud sada ženski boks u Subotici, kada nemamo ženski bokserski klub, međutim u svetu i Evropi ženski boks se razvija i sve je popularniji i mi ćemo se potruditi da osnujemo klub koji bi radio sa devojkama iz Subotice." - poručio je Antelj i naglasio da je od organizacije turnira prihodovano oko 20-30 hiljada evra, plus korišćenje smeštajnih kapaciteta u našem gradu.

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Ispred Bokserskog saveza Vojvodine (BSV) u organizaciji je bio vrlo aktivan i Jovica Panić koji je istakao da je ovo bio dosada najkvalitetniji turnir za devojke.

- "Organizacija 4. Kupa nacija protekla je besprekorno. Gosti koji su došli sa tri kontinenta, a to su sve svetske bokserske velesile poput Kazahstana, Kine, Indije, Rusije, Mađarske i Bukarske. Imali smo Olimpijske vicešampionke, evropske i kontinentalne šampione - sam krem svetskog boksa našao se ovih pet dana u Subotici. Imamo ponudu od Evropske bokserske federacije da organizujemo EP za juniorke i omladinke, ali i kadeskog i juniorskog za mlade boksere" istakao je da Panić i dodao da  su uslovi u Subotici i više nego dobri, da su sami hoteli pružili maksimalne uslove, baš kao i sportska dvorana u Dudovoj šumi, što je, smatra Panić, odlična platforma za nastavak organizacije ovakvih turnira, što će BSV svakako podržati.

Završen 4. Kup nacija - najbolja reprezentacija Kazahstana

Iako poslednjeg dana 4. Kupa nacija nije bilo naših takmičarki, Marko Tubić, selektor svih ženskih reprezentacija Srbije, nije bio nezadovoljan nastupom naših devojaka koje su ovom prilikom između ostalog sticale i važno iskustvo.

"Ovo je naš maksimum u ovom momentu. Kompletna selekcija, počevši od juniorki preko mlađih devojaka i seniorki - to su takmičarke koje su tek ušle u svoje starosne kategorije, te sa razlogom kroz neke dve godine očekujemo bolje rezultate." - izjavio je selektor Tubić

Izvor: Subotica.com

Finale 4. Kupa nacija za bokserke

Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke Finale 4. Kupa nacija za bokserke
Pogledaj ostale fotografije

IV Kup nacija za bokserke (2. dan)

IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan) IV Kup nacija za bokserke (2. dan)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4224

Povezane vesti

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.