• Pregleda: 12166

Zatvoreno klizalište do kraja godine

Grad Subotica će ove godine finansirati sa 15 miliona dinara izradu projekta i realizaciju ideje pokrivanja Gradskog klizališta u ovom gradu, najavio je član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
Zatvoreno klizalište do kraja godine

On je u izjavi novinarima najavio da je realizacija ovog plana predviđena u dve faze, gde je prva pokrivanje i zatvaranje samog klizališta, dok druga faza predviđa izgradnju pratećih sadržaja za potrebe sportista kao što su svlačionice, sanitarni čvorovi, prostori za trenere, sudije i lekara.

Simović tvrdi da bi se izgradnjom druge faze zadovoljili svetski standardi i stekli uslovi da Subotica bude domaćin u organizaciji većih hokejaških takmičenja.

"Po planu, klizalište će se pokriti specijalnom membranom, poznatijom kao "ferari platno", koje propušta svetlost ali odbija sunčevo zračenje. Noseća konstrukcija je od čeličnih rešetki, a zatvaranje objekta i dogradnja su planirani od crvene fasadne opeke, u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture", rekao je Simović.

On je precizirao da ovakva hala iziskuje i novo osvetljenje, pa je stoga planirano da se montiraju "led" reflektori, koji u velikoj meri smanjuju utrošak električne energije.

"Slična hala se nalazi u Novom Beogradu, gde se korišćenje ledene ploče omogućuje u periodu od 15. septembra do 15. aprila uz manje račune za električnu energiju do 50 odsto u odnosu na sadašnje troškove Gradskog klizališta u Subotici", kazao je Simović.

Severna fasada

Južna fasada

Istočna fasada

Prema njegovim rečima, vrednost radova na izgradnji i pokrivanju gradskog klizališta je 15 miliona dinara, a ceo projekat se finansira sredstvima Grada Subotice.

On je precizirao da će se u toku februara i marta sakupiti kompletna dokumentacija kako bi sa prvim lepim danima započeo da se realizuje projekat, sa željom da se do nove klizačke sezone, odnosno do oktobra meseca, završe svi radovi.

"Sa novom krovnom konstrukcijom postavljaju se novi reflektori, koji su znatno štedljiviji. Na ovaj način dobijamo jedan multifunkcionalan prostor koji će i u letnjem periodu imati svoju primenu. Sezona trajanja ledene površine će biti produžena sa tri meseca na punih sedam meseci, a leti dobijamo prostor u kojem se mogu održavati koncerti i druge kulturne manifestacije", rekao je Simović.

Izvor: RTV

povezane teme

14
dot Odgovori
Napokon resenje samo da ne zavrsi u nekoj fioci pustih zelja.
mlad momak Odgovori
znaci i bez klizalista cemo ostati na 3-5 godina.... minimum
jelena Odgovori
malo vam naslov nije jasan.. "zatvoreno klizaliste do kraja godine" .. zvuci ko da su ga stvarno zatvorili ,tj prestali sa radom do kraja godine
napokon Odgovori
naslov je nejasan, ali posto igram za prvi tim spartaka, budite sigurni do sredine marta ce biti leda svakako. a klizaliste ce biti renovirano, pokriveno pa ce biti "pokriveni stadion" a ne zatvoreni...
kojot Odgovori
pokriveno ferari platnom koje ce za 2-3 godine da se unisi i da propadne
Radomir Odgovori
Odlicna vest !! Naslov je ishitren u stilu " ko razume,shvatice".
Opa Staj Odgovori
bice i preko leta klizanja ?
kojot Odgovori
@Opa Staj
Nema klizanja narednih 5-6godina...
clouseau Odgovori
Bilo je to dobro klizaliste.... lepe uspomene.
Mladen Odgovori
...a biće izgrađen čim završimo pozorište!
luka Odgovori
Svaki posao koga se dohvati nemanja simović [*...*] je nešto što ostavlja neizbrisiv trag u budžetu grada Subotice.
pfc Odgovori
Taman ukinete onu kancelariju za mlade I eto vam jos 5 miliona godisnje. Tri godine I imamo krov za klizaliste
Nagy Torma Robert Odgovori
Sve je to lepo izmišljeno,al prvo da se vratimo u prošlost.Prvo nek se završi gradski bazen,pa onda pozorište što izleda užas u sred grada,pa nek onda počnu da se nastavi radovi.U čemu vi pričate?
pokrivac klizalista Odgovori
Stigao sam!!! Izvinite na kasnjenju. Bio sam da sredim prvo prugu Budimpesta Beograd
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.