• Pregleda: 4360

Počele pripreme za postavljanje ledene podloge na Gradskom klizalištu

Miholjsko leto je po rečima meterologa iza nas, a to znači da će se zimsko godišnje doba osetiti i u temperaturi, što znači da nam stižu i zimske čarolije, koje će kao i uvek najviše obradovati najmlađe, a nadamo se najmanje iznenaditi "putare".
Počele pripreme za postavljanje ledene podloge na Gradskom klizalištu

Konačni dolazak hladnijih dana u kontinuitetu stvorio je uslove da se počnu pripreme za postavljanje ledene ploče na Gradskom klizalištu pa su tako juče krenuli radovi na postavljanju zaštitne gume kako bi mašina za pravljenje leda mogla da nanese prve slojeve.

Kako saznajemo na licu mesta ledena podloga bi trebalo da bude postavljena i data na upotrebu u narednih desetak do petnaestak dana, sve u zavisnosti od vremenskih prilika.

Ova aktivnost je obradovala pre svega hokejaše koji se već uveliko takmiče po regionu, ali na svom terenu nemaju uslove za treniranje na ledu. Led će pomoći klizačima, ali obradovati i rekreativce koji će kao i prethodnih godina

Što se tiče krova, odnosno natkrivanja i eventualnog zatvaranja klizališta kako bi se led mogao postaviti i znatno ranije, gradska vlast ovo više ni ne spominje tako da nije poznato dokle se došlo sa tim projektom, iako je ne tako davno bilo pompezno najavljivano.

- "U programu za razvoj sporta predvideli smo da se u naredne četiri godine pozabavimo i ovim problemom. U ovom trenutku ne možemo sami da uđemo u realizaciju tog projekta pa se nadamo da će nas republika ili pokrajina u tome podržati." - izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam u martu ove godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Sve za decu Odgovori
Pogledajte samo rubriku "Povezane vesti ", te 2014-ta pa onda do kraja godine , pa reflektori za stadion i krov za klizalište, a od čega toga imamo reflektore na stadionu ( a znamo koji su na tabeli i kako igraju ) i šipak za klizalište kao i svake godine!!! Kada Hokejaši u svim kategorijama nizu uspehe onda svi znaju da tapšu po ramenu i da se slikaju, naravno i da obećavaju krov ( samo sto nije ) , a posle sve to zaboravlja!!! Sve u svemu : Sramota za Suboticu - grad sportova!!!
mulj Odgovori
pogledajte kako to radi jedan gradic u komsiluku koji je tacno 10 puta manji od Subotice....

http://bit.ly/1LlJ378
MinaSu Odgovori
Javite nam kada konačno izgrade halu, postavljanje leda nije vest kojom trebamo da se "hvalimo".....ali zato necija deca studiraju u Sloveniji....od cijih novaca?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.