Komentara: 21
Pregleda: 5431

Zatvorena birališta u Subotici - glasanje proteklo bez nepravilnosti

26.10.2014. u 21:44h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je zatvoreno svih 69 biračkih mesta na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, a ni na jednom od njih nisu zabeležene nepravilnosti, izjavila je koordinatorka Radnog tela za sprovođenje izbora Marija Ušumović Davčik.
Zatvorena birališta u Subotici - glasanje proteklo bez nepravilnosti

Nakon zatvaranja biračkih mesta, očekuje se uskoro da će početi predaja biračkog materijala sa svih biračkih mesta, koji će nakon toga biti objedinjeni poslati Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu.

Po rečima Ušumović Davčik, ne izborima nije bilo nepravilnosti, ali je bila evidentna nedovoljna informisanost pojedinih birača, koji su želeli da glasaju, a nisu se prethodno registrovali za ove izbore, odnosno upisali u poseban birački spisak određene manjine.

“Bilo je slučajeva da su ljudi došli misleći da imaju biračko pravo, zbog ranijih izbora gde su bez problema glasali. Međutim, bez obzira što se osećaju kao pripadnici određene nacionalne manjine, oni nisu podneli zahtev za upis, što je bio prvi uslov da bi neko ostvario pravo za učešće na izborima” – rekla je ona.

Na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina pravo glasa imalo je 37.635 gradjana Subotice koji su upisani u posebne biračke spiskove manjina kojima pripadaju.

Izvor: RTV Yueco
U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete U poseti biralištima tokom izbora za Nacionalne savete
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 5431

Povezane vesti

Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

mađarski nacionalni savet

marija ušumović davčik

bunjevački nacionalni savet

nacionalni saveti

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

nacionalni savet crnogoraca

izbori za nacionalne savete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.