Komentara: 17
Pregleda: 7869

Zamenjen "ležeći policajac" između Korzoa i Jadrana

08.09.2014. u 13:59h
Izvor: RTV Yueco
Pešački prelaz, odnosno ležeći policajac kod Jadrana dobio je novi izgled. Iako je ovaj ležeći policajac, koji je bio od plastike, sada zamenjen asfaltnom masom koja je mnogo izdržljivija, on je zadržao isti izgled kao i gabaritnost.
Zamenjen "ležeći policajac" između Korzoa i Jadrana

Ovo je najveći ležeći policajac u gradu, veličine 88 kvadratnih metara, a njegova sanacija je koštala 195 hiljada dinara. Ovo je prvi put da će ovakva prepreka biti izrađena od asfalta, a ukoliko se pokaže kao dobro rešenje i drugi ležeći policajci će se raditi na ovaj način. Osim ovakve vrste prepreka, u gradu će se početi i sa postavljenjem vibro traka, koje takođe služe za usporavanje saobraćaja.

Ovako izgleda novi ležeći policajac u ulici Đure Đakovića. Iako se po izgledu ne razlikuje mnogo od prethodnog, mnogo je izdržljiviji, što potvrđuju i vozači. Više fotografija u povezanom albumu.

Radovi na otpočeli rano jutros, pa je iz tog razloga deo ulice Đure Đakovića zatvoren za saobraćaj.

Zamenjen "ležeći policajac" između Korzoa i Jadrana

Godinama je na ovom mestu stajao plastični ležeći policajac koji jeste bio koristan, ali se pokazao kao lako uništiv, pogotovo što je ova saobraćajna deonica jedna od najfrekventnijih. Asfaltna prepreka za usporavanje saobraćaja trebalo bi da se pokaže kao mnogo izdržljivija.

Na nekoliko lokacija u gradu, umesto ležećih policajaca, postavljaju se vibro trake koje imaju istu funkciju, a to je da upozore vozače da smanje brzinu. Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja nalaže da se više ne postavljaju klasični ležeći policajci, osim ukoliko se ne radi o zoni kod škola. Vremenom će tako biti i u gradu, kako ležeći policajci budu dotrajavali biće zamenjeni za vibro trake.

Izvor: RTV Yueco
Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran" Radovi na obnovi usporivača saobraćaja kod zgrade "Jadran"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7869

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

ležeći policajci

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.