• Pregleda: 2583

Uskoro obnova "ležećih policajaca" na najfrekventnijim lokacijama u gradu

"Ležeći policajac" u ulici Đure Đakovića, već nekoliko nedelja je oštećen, ali vozila i dalje prelaze preko njega. Do oštećenja je došlo zbog pojačanog teretnog saobraćaja ovom trasom, zbog rekonstrukcije toplovoda u gradu. S obzirom na to su se gumeni ležeći policajci pokazali kao lako potrošna roba, a ujedno i veoma skupa, u Direkciji za izgradnju grada kažu da će uskoro otpočeti sa izgradnjom novih ležećih policajaca od asfaltne mase i to za sada na nekoliko ključnih lokacija.
Uskoro obnova "ležećih policajaca" na najfrekventnijim lokacijama u gradu

Verovatno površinski najveći ležeći policajac, a ujedno i pešački prelaz, već nekoliko nedelja nalazi se u veoma lošem stanju. Ipak preko njega i dalje prelazi veliki broj vozila u toku dana, a najveći problem je što lako može da dođe do oštećenja pneumatika kod vozila.

Gumeni ležeći policajci nisu predviđeni za teretni saobraćaj, ali od kako je u toku rekonstrukcija toplovoda u gradu, kamioni moraju da se kreću i ovom trasom, što je dovelo do njegovog oštećenja.

Sledeće nedelje bi trebalo da otpočne rekonstrukcija ovog ležećeg policajca, ali će se postaviti moderniji i izdržljiviji, od asfaltne mase, koji je ujedno i mnogo jeftiniji. Ovakav ležeći policajac takođe će biti postavljen u Valjevskoj ulici u MZ "Peščara".

Rekonstrukcija drugih ležećih policajaca, koji su ruinirani, planirana je za sledeću godinu. Po mišljenju Agencija za bezbednost saobraćaja,  postavka ležećih policajaca je ispunila svoju svrhu u okolini škola, uz saobraćajnu signalizaciju, ali po rečima ljudi iz Direkcije samo smanjenje brzine uz pomoć ležećih policajaca, u svrhu bezbednosti saobraćaja, nije dovoljno. Iz tog razloga se na opasnim raskrsnicama postavljaju i tzv. vibro trake koje prenose vibraciju na točkove automobila i upozoravaju vozače da se približavaju opasnoj raskrsnici.

Za održavanje ležećih policajaca za ovu godinu iz budžeta je izdvojeno 100 hiljada dinara. Za sledeću godinu predviđeno je još 400 hiljada dinara, dok će za izgradnju novih biti izdvojeno 800 hiljada dinara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

8
Biro rada Odgovori
Taj prelaz je vec bio propao i pre pocetka radova toplovoda. Ocigledno se neko
preracunao ili sto je danas moderno reci "moguce zloupotrebio" neka sredstva za
licnu korist, ali naravno to ce biti sanirano. Ovaj put imajte u vidu da ce tu i dalje prolaziti
autobusi medju kojima ima i " zglobnih"pa tako i na drugim prelazima.
Imre Odgovori
Imamo dovojno rupa na putu ne trebaju nam i lezeci policajci
Always Ultra Odgovori
Koje smo mi dno kada je obnova lezecih policajaca ovde vest. U gradovima okolnih zemalja se obnavljaju citavi bulevari , a ovde je sve osudjeno na propast. Za mene bi ovde bila ogromna vest da zakrpe rupe koje zjape decenijama. Ali bojim se da ce ovde jos decenije proci , a rupe ce i dalje da zjape i sire se.
abc Odgovori
e moji varosani nije dovoljno nesto metniti nego treba i idrzavati. a ne udri dok ne propadne ..... dobro su i zdrzali a dali l toplana nije mogla da stavi manje kamione a ne od 30 tona da idju kroz centar grada?????????
bajska_kapija Odgovori
Kada ce se postaviti na raskrsnici kod "Bajske kapije"? Pocinje skola za nekoliko dana, gospoda iz grada cekaju da se nesto desi na ovom delu puta pa da reaguju, SRAMOTA! Koliko je pistaljki pokrenuto i zalbi podneto od strane gradjana, ali nista. Ovde nema interesa vladajuca "elita".
Mirko Odgovori
A da li je neko razmišljao da bi se na ovom pešačkom prelazu mogao instalirati pešački semafor, kao npr. u Pragu ispred Karlovog mosta (ko je bio zna o čemu govorim)? Time ne bi tok saobraćaja bio iseckan sa prelazom svakog pešaka, a pešaci mogu sačekati koji trenutak da im se "upali" zelena lampa. Neznam, možda je ovo skuplje rešenje, ali ubeđen sam da je "čistije" i trajnije.
marija Odgovori
Ovi bageri cak i gusenicar, ogromni kamioni i oni sto mesaju beton, svakodnevno unistavaju poplocanje i kuce u Brace Radic.
Sta ih sprecava?!
Radi ko sta hoce- niko nije nadlezan, ne mesa se u svoj posao.
Samo da dodam, ova slika je svakodnevna pojava godinama.
Always Ultra Odgovori
Mirko
Mi ne mozemo ni sa Segedom (mozda ni sa Tompom) da se poredimo , a kamoli sa Pragom !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.