Komentara: 8
Pregleda: 3992

Uskoro obnova "ležećih policajaca" na najfrekventnijim lokacijama u gradu

26.08.2014. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
"Ležeći policajac" u ulici Đure Đakovića, već nekoliko nedelja je oštećen, ali vozila i dalje prelaze preko njega. Do oštećenja je došlo zbog pojačanog teretnog saobraćaja ovom trasom, zbog rekonstrukcije toplovoda u gradu. S obzirom na to su se gumeni ležeći policajci pokazali kao lako potrošna roba, a ujedno i veoma skupa, u Direkciji za izgradnju grada kažu da će uskoro otpočeti sa izgradnjom novih ležećih policajaca od asfaltne mase i to za sada na nekoliko ključnih lokacija.
Uskoro obnova "ležećih policajaca" na najfrekventnijim lokacijama u gradu

Verovatno površinski najveći ležeći policajac, a ujedno i pešački prelaz, već nekoliko nedelja nalazi se u veoma lošem stanju. Ipak preko njega i dalje prelazi veliki broj vozila u toku dana, a najveći problem je što lako može da dođe do oštećenja pneumatika kod vozila.

Gumeni ležeći policajci nisu predviđeni za teretni saobraćaj, ali od kako je u toku rekonstrukcija toplovoda u gradu, kamioni moraju da se kreću i ovom trasom, što je dovelo do njegovog oštećenja.

Sledeće nedelje bi trebalo da otpočne rekonstrukcija ovog ležećeg policajca, ali će se postaviti moderniji i izdržljiviji, od asfaltne mase, koji je ujedno i mnogo jeftiniji. Ovakav ležeći policajac takođe će biti postavljen u Valjevskoj ulici u MZ "Peščara".

Uskoro obnova "ležećih policajaca" na najfrekventnijim lokacijama u gradu

Rekonstrukcija drugih ležećih policajaca, koji su ruinirani, planirana je za sledeću godinu. Po mišljenju Agencija za bezbednost saobraćaja,  postavka ležećih policajaca je ispunila svoju svrhu u okolini škola, uz saobraćajnu signalizaciju, ali po rečima ljudi iz Direkcije samo smanjenje brzine uz pomoć ležećih policajaca, u svrhu bezbednosti saobraćaja, nije dovoljno. Iz tog razloga se na opasnim raskrsnicama postavljaju i tzv. vibro trake koje prenose vibraciju na točkove automobila i upozoravaju vozače da se približavaju opasnoj raskrsnici.

Za održavanje ležećih policajaca za ovu godinu iz budžeta je izdvojeno 100 hiljada dinara. Za sledeću godinu predviđeno je još 400 hiljada dinara, dok će za izgradnju novih biti izdvojeno 800 hiljada dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3992

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

ležeći policajci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.