Komentara: 4
Pregleda: 8795

Zaključenju braka može da prisustvuje do 50 gostiju

14.05.2020. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Počevši od danas, budući mladenci koji žele da sklope brak mogu da se venčaju u prostorijama Gradske kuće, uz prisustvo najviše 50 gostiju. Prilikom ceremonijala, svi gosti moraće da se pridržavaju preventivnih mera, preporuka je Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Zaključenju braka može da prisustvuje do 50 gostiju

Kako smo ranije pisali, nekoliko sugrađana čija su venčanja zakazana za jun i jul ove godine, javili su nam se sa dilemom da ne znaju kako da organizuju venčanje, budući da, osim mladenaca, njihovih svedoka i matičara, gosti nisu mogli da prisustvuju zvaničnom zaključenju braka u Gradskoj kući.

Ovu odluku ublažilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uputivši jutros preporuku matičarima da mogu da sklope brak uz prisustvo najviše 50 gostiju, koji će morati da se pridržavaju svih preventivnih mera.

- Jutros nam je stigla naredba od našeg Ministarstva prema kojoj je dozvoljeno da do 50 gostiju prisustvuje venčanju, ali da moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju ruku, upotrebu ličnih zaštitnih sredstava, odnosno maski i rastojanje između prisutnih od najmanje dva metra - kaže Aranjka Kobrehel, zamenica matičara na knjizi venčanih.

Zaključenju braka može da prisustvuje do 50 gostiju

Foto: RTV Pannon

Za vreme vanrednog stanja, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je, u skladu sa merama Vlade radi sprečavanja, širenja i suzbijanja virusa kovid-19, svim opštinskim i gradskim upravama uputilo preporuke o načinu postupanja matičara pri zaključenju braka. I pored toga što je vanredno stanje ukinuto, na snazi je još uvek zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 50 lica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 8795

Povezane vesti

Povezane teme

venčanja

venčanje

matična kancelarija

matična služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.