• Pregleda: 9165

Zaključen ugovor između Grada i JP „Subotica-trans”

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans”, Aleksandar Aleksić, danas su, u Gradskoj kući, potpisali Ugovor o regulisanju prava i obaveza grada Subotice i JP „Subotica-trans“ u vršenju komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Subotice.
Zaključen ugovor između Grada i JP „Subotica-trans”

Ugovor je zaključen u cilju uređenja i unapređenja tržišta transportnih usluga u Subotici i obezbeđivanja kontinuiteta u načinu finansiranja ove delatnosti. Rok važnosti Ugovora je šest godina.

Posle više decenija, istakao je, tim povodom, gradonačelnik Maglai, prvi put je potpisan ugovor između grada Subotice i JP „Subotica-trans“ kojim se regulišu međusobna prava i obaveze kada je reč o organizovanju i finansiranju javnog prevoza putnika na teritoriji grada Subotice.

- Grad Subotica prvi put ima ugovorom preuzete obaveze oko finansiranja javnog prevoza putnika, dok je 'Subotica-trans' u obavezi da pruži naručenu uslugu od strane Grada vezanu za gradski prevoz. Grad Subotica se obavezuje da će u toku 2014. godine da obezbedi sredstva koja čine udeo od 50 odsto u razlici koja nastaje između ukupnih troškova proizvodnje ugovorenog obima transportne usluge i ostvarenog prihoda JP ’Subotica-trans’ od obavljanja komunalne delatnosti. Lokalna samouprava će i svake naredne godine da povećava udeo za najmanje 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, sve dok se ne dostigne kompletna pokrivenost ukupnih troškova - naglasio je Jene Maglai.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

18
P: Odgovori
koje su to mućke
da ne bude zabune Odgovori
.... iza nerazumljivog teksta iz kojega se ništa nemože zaključiti, zapravo, jednostavno rečeno, stoji to da se svima u gradskoj upravi i JKP i JP preduzećima obezbeđuju besplatne mesečne autobuske karte i to ne samo direktno njima već i članovima njihovih porodica te bliže i daljne rodbine a svi građani ove Subotice to njihovo vozikanje plaćaju plaćajući lokalne poreze .... ja video lično svojim očima mesečnu kartu za dete i muža jedne uvažene gospođe zaposlene u gradskoj kući !!!
Jole Odgovori
Pazi ovo: ugovor na 6 godina, a mandat aktuelne vlasti jos dve godine. Gde je tu logika?
Boris Odgovori
Prvo bi trebalo da se u Su-transu zaposle sposobni ljudi, i tek onda da se potpiše ovakav ugovor, pošto očigledno još nisu dorasli poslu. Više o tome možete pročitati u odeljku Pištaljka!
bona fide Odgovori
Ovo mu dodje kao izmisljanje tople vode.
PERA Odgovori
koliko u toj firmi ima vozaca i majstora i koliko stranackih piskarala dali neko zna za dimnjicar znamo za jkp cistoca su trans i ostale firme ajmo neke brojke da vidimo ko zna i sta je ovo da se vozaju za dzabe imamo li gradjane prvog i drugog reda
0()0 Odgovori
A mogli bi malo i sa privatnim investitorima da se zaključi neki ugovor, lepo je spominjati kako se smanjuje nezaposlenost zahvaljujući Simensu, Kalcedoniji, Normi pa je ok i neku sliku opaliti ispred, ali bi valjalo i trend nastaviti i za neku od njih i biti zaslužan...
glavni arhivator Odgovori
...konacno, prava stvar! Valjda ce sad da dodju neke stvari na svoje mesto...
zoran Odgovori
a ko je i cime se ranije bavio doticni gospodin Aleksic?
gradanin Odgovori
Kako moze da zakljuci ugovor na sest godina kad ce on biti direktor samo sest meseci? Pravnici,zar to nije protivzakonito?
Vesko Odgovori
Ova vlast nije kao prethodna. Ona je jos gora, a obecala je nesto sasvim drugo. Bahati su vec u
pocetku vladanja. Sta ce biti posle. Samo im poverite jos jedan mandat, da Imre Kern moze da
radi berem do 70 godina, na nekoj viskoj funkciji.
radmila Odgovori
@zoran Imao je speditersku firmu koja je propala, a za nagradu je postavljjen za direktora Su-transa, crno nam se pise, a tek zaposlenima u Su-transu!!!
Slepanje Odgovori
Ako je tacno to sto je napisano u komentaru DA NE BUDE ZABUNE. pod hitno treba ukinuti sve beneficije. Svi aktivni radnici Sutransa i dalje treba da imaju besplatan prevoz, ali clanovi porodice ne. Ovom logikom ako otac radi u pekari svi clanovi porodice dobijaju svaki dan besplatno proizvode. Ili ako neko radi u fabrici bele tehnike, moze odneti kuci proizvod. Komunizam je prosao svi treba da plate za usluge. Kako nova vlast misli uvesti ustedu-racionalizaciju ako je sama prva ne postuje. Gospodo budite zadovoljni sto jos uopste imate radna mesta. Smanjite malo od tempa, jer se moze desiti da na jesen necete imati ni plate. Ako Sutrans nije sposobna za privredjivanje treba je reorganizirati, prodati. Zasto i dokle ce se slepati na teret opstine tojest na nasoj grbaci.
sojic Odgovori
Trebala bi konkurencija Su transu pa se nebi tako ponasali.
Burazer Odgovori
ma skinite cenu karte i bice super
POZNANIK Odgovori
@RADMILA - Ako već ne znate ne morate pisati gluposti i laži. Špedicija nije propala, špedicija i dalje radi, to se možete uveriti na sajtu APR, samo dotični nije više suvlasnik. Poslednji posao koji je radio pre ovoga je bilo mesto direktora u LOMAX-u. Poznajem ga lično. Niti ga hvalim niti ga kudim, samo ne volim da se iznose neistine.
ewa Odgovori
Slepanje za clanove poredice i treba da se ukine jer su te karte prodavali a ne koristili clanovi porodice. a to je tako vec godinama.
lopovi Odgovori
hoce li neko u ovom gradu poceti razmisljati o otvaranju sigurne kuce recimo,o pomoci samohranom majkama,deci,starima....ne mi svake godine renoviramo fontanu.Da li je moguce da se nastavlja ista politika,da li gospodin Maglaji smatra da su ljudi u ovom gradu glupi i slepi?Sramota
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.