Komentara: 18
Pregleda: 9880

Zaključen ugovor između Grada i JP „Subotica-trans”

30.04.2014. u 17:13h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans”, Aleksandar Aleksić, danas su, u Gradskoj kući, potpisali Ugovor o regulisanju prava i obaveza grada Subotice i JP „Subotica-trans“ u vršenju komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Subotice.
Zaključen ugovor između Grada i JP „Subotica-trans”

Ugovor je zaključen u cilju uređenja i unapređenja tržišta transportnih usluga u Subotici i obezbeđivanja kontinuiteta u načinu finansiranja ove delatnosti. Rok važnosti Ugovora je šest godina.

Posle više decenija, istakao je, tim povodom, gradonačelnik Maglai, prvi put je potpisan ugovor između grada Subotice i JP „Subotica-trans“ kojim se regulišu međusobna prava i obaveze kada je reč o organizovanju i finansiranju javnog prevoza putnika na teritoriji grada Subotice.

- Grad Subotica prvi put ima ugovorom preuzete obaveze oko finansiranja javnog prevoza putnika, dok je 'Subotica-trans' u obavezi da pruži naručenu uslugu od strane Grada vezanu za gradski prevoz. Grad Subotica se obavezuje da će u toku 2014. godine da obezbedi sredstva koja čine udeo od 50 odsto u razlici koja nastaje između ukupnih troškova proizvodnje ugovorenog obima transportne usluge i ostvarenog prihoda JP ’Subotica-trans’ od obavljanja komunalne delatnosti. Lokalna samouprava će i svake naredne godine da povećava udeo za najmanje 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, sve dok se ne dostigne kompletna pokrivenost ukupnih troškova - naglasio je Jene Maglai.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 9880

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

Suboticatrans

jene maglai

javni prevoz

autobuske linije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.