Komentara: 6
Pregleda: 3547

Zainteresovanost za IT obuku pokazalo 158 Subotičana

27.07.2018. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Ukupno 158 Subotičana prijavilo se na konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje. Prijavljeni kanditati najpre će proći kroz proces selekcije, nakon kojeg će njih 25 u septembru započeti obuku iz Front-End Web programiranja.
Zainteresovanost za IT obuku pokazalo 158 Subotičana

U cilju pružanja neophodnih znanja i veština za rad u IT sektoru, Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula je konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke tokom jula, kako bi svojim korisnicima omogućila da lakše prođu posao u jednoj od najtraženijih struka na tržištu rada.

- Subotičani su imali priliku da se prijave na obuku iz Front-End Web programiranja. Najpre smo informisali oko 300 potencijalnih kandidata o ovom konkursu, koji su zadovoljavali kriterijume, od kojih se njih 158 prijavilo na obuku putem našeg sajta - kaže Elvira Seči Erdmann, savetnik za zapošljavanje u subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sledeća faza je odabir kandidata, od kojih će svega 25 prijavljenih imati priliku da pohađa informatičku obuku, koja će biti organizovana u septembru u našem gradu.

- U okviru procesa selekcije, vršiće se psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje će sprovesti Nacionalna služba, dok će u narednoj fazi izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru prijavljenih kandidata, kako bi mogli da prate obuku - objasnila je Seči Erdmann.

Pored Subotice, prvi ciklus informatičkih obuka biće organizovan u još devet gradova, na koje se prijavilo ukupno 7.859 kandidata iz Srbije, od kojih će u procesu selekcije biti izabrano svega 775 polaznika. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je ovo do sada najveće interesovanje za obuke, koje oni organizuju za svoje korisnike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3547

Povezane vesti

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

obuke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.