• Pregleda: 2910

Zainteresovanost za IT obuku pokazalo 158 Subotičana

Ukupno 158 Subotičana prijavilo se na konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje. Prijavljeni kanditati najpre će proći kroz proces selekcije, nakon kojeg će njih 25 u septembru započeti obuku iz Front-End Web programiranja.
Zainteresovanost za IT obuku pokazalo 158 Subotičana

U cilju pružanja neophodnih znanja i veština za rad u IT sektoru, Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula je konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke tokom jula, kako bi svojim korisnicima omogućila da lakše prođu posao u jednoj od najtraženijih struka na tržištu rada.

- Subotičani su imali priliku da se prijave na obuku iz Front-End Web programiranja. Najpre smo informisali oko 300 potencijalnih kandidata o ovom konkursu, koji su zadovoljavali kriterijume, od kojih se njih 158 prijavilo na obuku putem našeg sajta - kaže Elvira Seči Erdmann, savetnik za zapošljavanje u subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sledeća faza je odabir kandidata, od kojih će svega 25 prijavljenih imati priliku da pohađa informatičku obuku, koja će biti organizovana u septembru u našem gradu.

- U okviru procesa selekcije, vršiće se psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje će sprovesti Nacionalna služba, dok će u narednoj fazi izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru prijavljenih kandidata, kako bi mogli da prate obuku - objasnila je Seči Erdmann.

Pored Subotice, prvi ciklus informatičkih obuka biće organizovan u još devet gradova, na koje se prijavilo ukupno 7.859 kandidata iz Srbije, od kojih će u procesu selekcije biti izabrano svega 775 polaznika. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je ovo do sada najveće interesovanje za obuke, koje oni organizuju za svoje korisnike.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
AlwaysUltra Odgovori
I svrha te komplikovane obuke je koja ??

NSZ , koja za nezaposlene profesore , lekare , pravnike i ostale nebitne profesije haje ko za sneg sa sarajevske olimpijade , izigrava sada nekakvu Majku kompjuter za nekolicinu , nemamo pojma kako odabranih. A sve da bi se neko igrao beskorisnih igara bez granica.

Ja im se naravno odavno vise ne javljam na evidenciju , kao i svi ostali koji imaju zrno mozga u lobanji.
Venet
Radi se test radi selekcije. Test ne organizuju oni.
Sistem te laze Odgovori
Za 3meseci ce savladati svo znanje sto je potrebno.
Godinama se uci i praktizira, dok steknes dovoljno znanja za juniora.
Opet samo papir u dzsepu.
Овца за шишање
Слажем се.
У потпису, програмер сениор са стажом од двадесетдве године.
Realan, (Anti)sistem
Ima sistema kojima je "papir" iznad znanja, iskustva i rezultata. To su antisistemi, kojim stoluju lažni stručnjaci.
klesar Odgovori
kako su ovde svi negativni, haos..
evo ja sam zavrsio takav jedan besplatan kurs, i sad radim u Schneider Electric DMS-u, sa, po meni, odlicnim primanjima, i odlicnim poslom..
Verovao sam u sebe, i to predlazem ostalim polaznicima kursa da rade, i da guglaju kao nikad do sad, i da rade kad nisu na kursu, i uspeh je zagarantovan, ne zato sto su oni naucili da programiraju, nego zato sto postoje gomila firmi koji traze juniore koji su zeljni da se usavrsavaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.