Komentara: 28
Pregleda: 7191

Zagreb prenosi dobra iskustva Subotici

08.11.2012. u 15:11h
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je juče u Gradskoj upravi, delegaciju Grada Subotice, predvođenu gradonačelnikom Modestom Dulićem, koja je u Zagrebu učestvovala na konferenciji perspektive starenja u zemljama regiona.
Zagreb prenosi dobra iskustva Subotici

Grad Zagreb staviće na raspolaganje svoja iskustva, programe i projekte koji će doprineti boljem funkcionisanju grada Subotice, unapređenju rada gradskih komunalnih sistema i modernizaciji rada Gradske uprave. Ovo je rezultat dogovora gradonačelnika Zagreba i Subotice Milana Bandića i Modesta Dulića, prilikom jučerašnje posete glavnom gradu Hrvatske. Gradonačelnik Subotice je ocenio da će najavljena podrška ubrzati put grada ka evropskim standardima rada lokalne samouprave.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem, prvi čovek glavnog grada Hrvatske Milan Bandić izjavio je da će Grad Zagreb svoje najbolje programe staviti na raspolaganje gradu Subotici, kako bi se što brže približili evropskim standardima. Bandić je precizirao da se radi o projektima poput strateškog planiranja razvoja grada, prostornog planiranja, upravljanja javnim resursima, socijalne zaštite, ekologije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić zahvalio se zagrebačkom kolegi na, kako se izrazio, velikodušnoj ponudi i rekao da ova saradnja jača odnose ne samo između dva grada, već i dve države. Dulić je ocenio kao važnu i obećanu punu podršku u jačanju subotičke lokalne administracije, čime će Subotica dobiti i dobra iskustva u modernizaciji rada Gradske uprave. Gradonačelnik subotice je ocenio da će to ubrzati put grada ka evropskim standardima rada lokalne samouprave.

Zagreb prenosi dobra iskustva Subotici

Gradonačelnici Subotice i Zagreba sa saradnicima sastali su se nakon posete prvog čoveka Zagreba Subotici povodom ovogodišnjeg Dana grada, kada je dogovorena intenzivnija saradnja. Naredni susret delegacija Zagreba i Subotice sa konkretnom agendom biće zakazan do kraja ove godine.

U delegaciji koja je juče boravila u Zagrebu bili su pomoćnica gradonačelnika Josipa Ivanković, šef Kabineta gradonačelnika Dejan Balažević, direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević, direktor Zavoda za urbanizam Dragan Trklja i član Gradskog veća za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac.

Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 7191

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Grad Subotica

Modest Dulić

dragan trklja

josipa ivanković

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.