Komentara: 4
Pregleda: 2363

Gerontološki na regionalnoj konferenciji u Zagrebu

08.11.2012. u 17:23h
Izvor: SuMedija
U Zagrebu je juče održana regionalna konferencija „Perspektive starenja u zemljama regije“, na kojoj su osim socijalnih ustanova Zagreba, Beograda, Ljubljane i Podgorice, predstavljena iskustva subotičkog Gerontološkog centra, kao jedine ustanove iz Srbije.
Gerontološki na regionalnoj konferenciji u Zagrebu

Konferenciji, čiji je pokrovitelj gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prisustvovalo je stotinak stručnjaka socijalne zaštite najstarijih građana iz zemalja okruženja koji su razmenili iskustva o socijalnim, zdravstvenim i demografskim aspektima brige o starima.

Otvarajući skup, predsednik Skupštine grada Zagreba Davor Bernadić je istakao da probleme trećeg životnog doba treba prihvatiti kao izazov i da ih bez odlaganja treba rešavati reformom socijalnog i penzionog sistema.

Govoreći o načinima rešavanja pitanja socijalne zaštite u Subotici, dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra naveo je brojne vidove socijalnih usluga koje se pružaju u Subotici i načine finansiranja.

- Poznato je da je Subotica među gradovima sa najrazvijenijim sistemom socijalne zaštite u okruženju. Naveo sam brojne prekogranične projekte kojima obezbeđujemo sredstva za fukcionisanje raznovrsnih programa. Posebno sam istakao našu ekskluzivnu ideju virtuelnog gerontološkog centra, kaže dr Ivanišević.

Subotički Gerontološki centar napravio je u Zagrebu kontakte sa pružaocima usluga socijalne zaštite u Podgorici i Skoplju, sa kojima će biti uspostavljena saradnja na projektima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2363

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.