• Pregleda: 2051

Gerontološki na regionalnoj konferenciji u Zagrebu

U Zagrebu je juče održana regionalna konferencija „Perspektive starenja u zemljama regije“, na kojoj su osim socijalnih ustanova Zagreba, Beograda, Ljubljane i Podgorice, predstavljena iskustva subotičkog Gerontološkog centra, kao jedine ustanove iz Srbije.
Gerontološki na regionalnoj konferenciji u Zagrebu

Konferenciji, čiji je pokrovitelj gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prisustvovalo je stotinak stručnjaka socijalne zaštite najstarijih građana iz zemalja okruženja koji su razmenili iskustva o socijalnim, zdravstvenim i demografskim aspektima brige o starima.

Otvarajući skup, predsednik Skupštine grada Zagreba Davor Bernadić je istakao da probleme trećeg životnog doba treba prihvatiti kao izazov i da ih bez odlaganja treba rešavati reformom socijalnog i penzionog sistema.

Govoreći o načinima rešavanja pitanja socijalne zaštite u Subotici, dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra naveo je brojne vidove socijalnih usluga koje se pružaju u Subotici i načine finansiranja.

- Poznato je da je Subotica među gradovima sa najrazvijenijim sistemom socijalne zaštite u okruženju. Naveo sam brojne prekogranične projekte kojima obezbeđujemo sredstva za fukcionisanje raznovrsnih programa. Posebno sam istakao našu ekskluzivnu ideju virtuelnog gerontološkog centra, kaže dr Ivanišević.

Subotički Gerontološki centar napravio je u Zagrebu kontakte sa pružaocima usluga socijalne zaštite u Podgorici i Skoplju, sa kojima će biti uspostavljena saradnja na projektima.

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
Subotičanin Odgovori
Budućnost rešavanja ove problematike su HOSPICIJI,a o tome kod nas na žalost niko ne brine.
Noćobdija Odgovori
Opet ovaj ivnišević , čovek je baš za slikanje.
ma da Odgovori
Ovaj Ivanisevic je cas direktor, cas zamenik direktora, ali izgleda da mu se vise svidja ova prva fotelja.
Demokrata Odgovori
Bez obzira na odsustvo moje simpatije za politiku kojoj pripada,pohvaljujem gosp.Ivaniševića za sve što je učinio u oblasti zaštite najstarijih sugrađana.Kuhinje,odnosno obroci za penzionere,koji su omogućeni pri mesnim zajednicama po minimalnoj ceni su velika stvar.Pratim sve aktivnosti koje sprovodi u toj oblasti,jer ću za 10 tak godina i sam biti korisnik.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.